Jedno od najvećih techno imena današnjice Dax J stiže u Beograd. U petak, 27. oktobra, Hangar Stage 3 Luke Beograd postaje epicentar elektronskog zvuka, a Dax J zajedno sa lokalnim techno herojima Mitom Concrete i Sutonom pružiće publici jedinstvenu muzičku viziju i energiju savremenog techna. Ograničen kontingent ulaznica po ceni od 1390 rsd je u prodaji onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona. Od skromnih početaka na piratskim radio stanicama do naslovnica magazina i glavnih nastupa na svetski poznatim festivalima kao što su Awakenings, ADE i Time Warp, Dax J je ostao dosledan andergraundu i vlastitom izrazu.

Njegov sirovi stil je nepokolebljivo osvojio srca publike i kritičara širom planete. Dax J nije samo DJ i producent, već i vizionar iza izdavačke kuće "Monnom Black", koja se izdigla kao platforma za umetnike koji dele sličnu estetiku.

Kada je otkrio techno, Dax J je razvio strast prema cutting-edge 4/4 ritmovima koji su dali novi pravac njegovoj muzici, spajajući pulsirajuću energiju evropskog techna sa beskompromisnim, sirovim pristupom. Upravo ovo iskustvo je imalo fundamentalan uticaj na jedinstvenost Daxovog zvuka – pronašao je jedinstvenu harmoniju između brutalnog i elegantnog, stvarajući muziku savršenu za postindustrijske prostore.



Dax J-ova muzička evolucija nije samo putovanje, već muzička vizija koja je kulminirala hvaljenim albumom "Shades of Black" 2015. godine. Mixmag ga je nazvao "albumom meseca", dok ga je Hardwax opisao kao "brilijantno udaranje", a zauzeo je i prvo mesto na Juno Recordsu. Nakon tri godine Dax je izdao svoj drugi solo album "Offending Public Morality". Ploča je dobila podršku širom scene, uključujući i BBC Radio 1 koji ju je izabrao za svoje "najveće izdanje nedelje", a do kraja 2018. godine našao se na listama "Top 50 albuma godine" na DJ Magu, Tsugi i Apocalypse Magu. Treći studijski album "Utopian Surrealism" Dax J objavio je 2021, a Groove Magazine uvrstio ga je u "top 5 albuma godine", dok je numera "Simulated Reality" stigla i do Contemporary Art Expo-a 2021 u Pekingu. Prošla godina donela je četvrti album Dax J-a "Soul Enforcer", a Residents Advisor ga je opisao kao "izuzetno prikazivanje Daxove raznolikosti" kao umetnika.

Njegova strast i doslednost lansirali su ga na sam vrh savremene globalne techno scene i doneli su mu priznanja od strane Resident Advisora, Mixmaga, DJ Maga i Groove Magazine. Monumentalna zatvaranja i epski setovi postali su njegov zaštitni znak, a klubovi kao što su Berghain i Bassiani svedoci su njegove muzičke moći koja transcendiraju granice uobičajenog, kroz maratonske setove u trajanju od 10 sati.

Dax J nije samo muzičar, već i kustos zvuka koji pomera granice. Njegova predanost muzici i konstantna težnja za eksperimentisanjem čine ga jednim od najuzbudljivijih umetnika na savremenoj techno sceni.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..