Kraj oktobra u klubu Kult obećava uzbudljiv muzički doživljaj uz nastup legendarnog domaćeg umetnika Marka Nastića i specijalnog gostovanja Happy People kolektiva. U petak, centralna figura večeri će biti Marko Nastić, legenda regionalne elektronske scene. Pridružuje mu se novosadski DJ Novak, osnivač party organizacije Phat Cat i pobednik Beat Talents DJ takmičenja. Tokom 25 godina bogate karijere, Marko Nastić je ostavio neizbrisiv trag u svetu techno muzike. Još u ranoj dekadi devedesetih, bio je pionir i učestvovao u aktivnom oblikovanju lokalne elektronske scene.

Njegov jedinstven muzički izraz prožet je veštinom miksanja na tri gramofona, izdanjima na visoko cenjenom lejblu Recycled Loops, i osnivanjem sopstvene etikete Recon Warriors, koja je postala sinonim za autentičan zvuk.

On je pokretač čuvenog Easy Tiger serijala žurki i tvorac istoimenog lejbla koji je ekskluzivno fokusiran na vinilna izdanja. Pored toga, Nastić stoji iza serije izdanja pod nazivom Rakija. Ključan je deo raznih projekata, uključujući TTP 2.0 (TTP), i poduhvata pod nazivom Amnasti.

Nastić pokazuje izuzetnu sposobnost da vešto prepliće različite žanrove elektronske muzike. Pored techna i tribal techna, eksperimentiše sa house-om, minimalom, tech house-om i breakbeat-om.

Subota će biti posvećena Happy People kolektivu koji ima bogatu istoriju trajanja na sceni od gotovo tri decenije. Za DJ pultom će se smenjivati Lale, Goran Zmix Kovačević, CVTKVC i Lukavi.

Happy People je jedan od najstarijih DJ kolektiva u jugoistočnoj Evropi, osnovan 1994. godine. Njihov uvek svež pristup elektronskoj plesnoj sceni postao je njihov zaštitni znak, a kroz jedinstvenu muzičku viziju, njihov koncept oduvek je bio pomeranje granica klabinga, što će prirediti i ovoga puta.

Muzički koncept kluba Kult i ove godine zasnovan je na multižanrovskom pristupu. Vrhunska selekcija house, deep house, progressive house, tech house, minimal i techno zvuka, uz nastupe internacionalnih zvezda i talenata lokalne klupske scene, na kvalitetnom Funktion-One ozvučenju i uz odabranu ekipu osiguraće nezaboravan provod na danceflooru!

Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

Klub Kult svrstan je među nominovane za prestižnu Nagradu Ambasador elektronske muzike 2023, u kategoriji "Regionalni klub godine", u okviru regionalnih nagrada publike. Domaća i regionalna publika može pružiti svoju podršku omiljenim kandidatima putem glasanja na zvaničnom sajtu sve do 12. novembra u ponoć.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..