U susret koncertnim aktivnostima koje očekuju Marčela i pančevački Iskaz (u Domu omladine Beograda 7. decembra i novosadskom klubu The Quarter 13. decembra), Iskaz je objavio dve nove numere koje će se naći na predstojećem albumu "Tanatos".

 

Radi se o pesmi ,,3 u 1" u kojoj gostuju Marčelo i Remi iz grupe Elemental, i o numeri ,,Plaćamo za sve".Pilot verzije pesama dostupne sun a Iskazovom zvaničnom YouTube kanalu: OVDE

 

Muzika koja je u simbiozi sa socijalno i psihološki angažovanim tekstovima je, pre svega, energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je najpre hip hopa, zatim funka, hard core-a, dubstepa i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.

 

Od 2006. putem zajedničkih pesama i koncerata grupa Iskaz je ostvarila saradnju sa mnogim izvođačima sličnih ideja od kojih se posebno izdvajaju: Marčelo, Struka, Kandžija, grupe Sunshine, Elemental, Eyesburn, Bad Copy.

 

Ta saradnja i širenje sličnih ideja i stavova u nekim slučajevima dobija viši smisao, te je u tom duhu napravljen spoj Marčelo - Iskaz kao svojevrstan muzički hibrid.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..