DSC 0344Pevač i tekstopisac Arieb Azhar će u četvrtak 22.11.2012. u organizaciji AAA produkcije, održati koncert u prijatnoj atmosferi novosadskog kluba Izba u okviru projekta Multikulturalizam u Muzici koji je osmišljen tako da promoviše kulturu nezapadnih zemalja u jugoistočnoj Evropi kroz predstavljanje njihovog doprinosa savremenoj kulturi, a posebno u savremenoj muzici.

 

Cilj i ideja projekta je ukazati na važnost postojanja i očuvanja kulturoloških razlika i staviti naglasak na često zanemaren ili nedovoljno prepoznat uticaj koji kulturne raznolikosti imaju prilikom oblikovana savremene i popularne kulture i muzike. Projekat je podržan od Evropske komisije u okviru programa kulture (Culture Programme 2007 – 2013).


Rodom iz Pakistana, Arieb Azhar je veliki deo života proveo u Zagrebu, a u njegovim ostvarenjima se prepliću tradicionalna muzika, mistična sufijska poezija, bosanski sevdah, rock i blues. Kao ljubitelj i poštovalac irske muzike, bio je osnivač zagrebačke grupe Shamrock Rovers, a u svojoj karijeri je nastupao i na vecim svetskim festivalima.
Program u klubu Izba počinje u 21h a ulaz na koncert je besplatan.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..