goribor-133aGoribor je osnovan u Boru početkom devedesetih godina prošlog veka.  Prvobitnu postavu činili su Aleksandar Stojković, Željko Ljubić i Predrag Marković.  Svoje prve radove Goribor je izdavao za nezavisnu etiketu „Slušaj Najglasnije”.

 

„Kroz ljubavni zagrljaj bluza i trip hopa, ovaj bend zadovoljava ukuse onih koji naginju klasičnom, netrendovskom rokenrol izrazu, a, s druge strane, u potpunosti odgovara i duhovima koji lutaju po novom, neistraženom području, onom što bi se moglo podvesti pod neizbežan danak (ili stremljenje) postpop doba.

 

Ma kom žanru pripadala, prava grupa mora biti u stanju da poštuje principe starog i novog, u nama i oko nas; da se neprestano razvija, nijednog trenutka ne zanemarujući suštinski element odabranog programa. U slučaju Goribora, to je kontrolisan i pravilno usmeren gnev, koji, važno je istaći, ne podrazumeva bes, već baš onako kako bluzerska lična karta nalaže – nadu.
Reč je o prvom srpskom bendu posle 1991. koji je objavio album za nekog zvaničnog hrvatskog diskografa ( Dancing Bear )

Goribor je efektan iskorak u odnosu na aktuelnu, medijski posredovanu stvarnost: te pesme jesu bekstvo, ali ne bekstvo od života, već u život; bekstvo od surogata ka nečemu za šta valja verovati da je prava realnost. Potičući od prerano osedele generacije koja je, umesto da izrodi potomke tokom 90-ih, gurnuta na rub života” – Goran Tarlać

Goribor  trenutno radi na novom albumu…

Novu postavu benda čine: Aleksandar Stojković ST (glas), Željko Ljubić PT (gitara), Miloš Vojvodić (bubanj), Miroslav Užarević (gitara,bas,sint).

GORIBOR
Gosti: Plan Koren iz 9 i Sizife, daj kamen!
LivingRoom SKC, subota 7. novembar 2009. 22h
Pretprodaja karata - LivingRoom SKC

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..