the-BAND-5Beogradski hardcore punk bend Vox Populi  13. novembra 2009 proslaviće 15. rođendan koncertom u Living Roomu SKC-a!  Uz sveže stvari i obrade večnih punk  himni, stara i nova publika imaće priliku da ožive energiju iskrenog  revolucionarnog duha! Kao podrška, nastupiće bendovi ANTIROST i ĐUBRAD 45.

 

Ujedno, ovaj gig biće i najava novog albuma „NE PUCAJ U GLASNIKA“, a posetioci će imati I ekskluzivnu priliku da čuju nove stvari, i da vide(i čuju) nekadašnje članove kao goste opet na bini! Obzirom da se svirka održava petka, 13. , publika će takođe imati priliku da vidi i Jason-a Voorhees-a, junaka istoimenog horror serijala!Karte se mogu kupiti u Living room-u od ponedeljka po ceni od 250 dinara. Bend je započeo karijeru pre 15 godina, obrađujući stvari poznatih punk i hardcore bendova, ali ubrzo počinju da prave i autorske pesme. Angažovani tekstovi tretiraju svakodnevne probleme i oslikavaju beskompromisnu borbu za punk ideale. Prokrstarili su Srbiju i bivšu SFRJ, svuda praveći neverovatnu atmosferu, nastupali na Exitu i svim eminentnijim domaćim festivalima, uključujući i podršku svim kultnim punk bendovima koji su gostovali kod nas: The Exploited, GBH, UK Subs, Anti Nowhere League, One Way System, Peter And The Test Tube Babies, Motus, Hladno Pivo, D.R.I ...

 

Debi album ''Ne možeš svima udovoljiti'' objavili su 2002. godine u staroj dobroj samizdat produkciji. Album sadrži i demo i live stvari, i predstavlja retrospektivu rada benda prvih osam godina. 2004. izlazi  live CD pod nazivom "Live and bloody loud ep",  u kratkoj formi maxi-singla sa  sedam pesama. Drugi mini album „Zgarišta naših ideala", ponovo u DIY (Do It Yourself ) produkciji, iz 2005. godine, prolazi zapaženo i kod publike i u medijima.
2006. kao jedan od najboljih bendova srpske punk scene nastupaju na prestižnom Wasted (sada Rebellion) festivalu u Engleskoj, što rezultira mnoštvom novih prijatelja i njihove podrške širom sveta!

 

Poslednji veći nastup u Beogradu, Vox Populi  je imao 11. februara, kad su, pre UK Subsa,  oduvali malu salu SKC-a, a u planu su mnogi nastupi u inostranstvu.
U burnoj istoriji i čestoj promeni članova, Vox Populi su sačuvali vajb iskrenog punka i delili  je s publikom na brojnim nastupima! Novi album predstavljaće savremeniju verziju buntovnog duha, snažnih tekstova i nepresušne punk energije!

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..