Duo koji čine gitarista Đampaolo Bandini i Čezare Kjakjareta bandoneonista nastao je 2002. godine, sa ciljem da predstavi argentinsku muziku kroz šarm i magiju dva najreprezentativnija instrumenta koja se vezuju za ovaj žanr.

Duo je odmah postao značajan deo međunarodnog koncertnog programa zahvaljujući svojoj velikoj komunikativnosti i izuzetnoj harizmi.

Na poziv mnogih značajnih festivala i teatara u svetu, nastupali su u Meksiku, Rumuniji, Kini, Poljskoj, Slovačkoj, SAD, Austriji, Koreji, Kanadi, Nemačkoj, Španiji, Švajcarskoj, Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Hrvatskoj, Rusiji, Sloveniji, Turskoj, Češkoj i Mađarskoj, ostavljajući izvanredan utisak na kritičare i publiku.

Duo je imao privilegiju da svira Dvostruki koncert Astora Pjacole Omaž Liježu pod upravom Lea Brauera u Auditorijumu Paganini u Parmi i za Muzičko udruženje Torina sa renomiranim kamernim orkestrom Moskovski virtuozi kojima je dirigovao Pavel Berman. Duo je 2004. dobio Nagradu Benjamino Jopolo u Mesini za izuzetna umetnička dostignuća na polju muzike.
Godine 2005. Debitovali su u prestižnoj Velikoj sali Petrogradske filharmonije sa toliko velikim uspehom, da su odmah angažovani da nastupe i naredne dve godine.

Njihova osobenost stvaranja muzike bez granica vodi ih ka nastupima sa uvaženim umetnicima kao što su Arnoldo Foa, Elio dele Storie Tese, Amanda Sandreli i muzičari kao što su Fernando Suares Pas, Mikele Pertuzi, Korado Đufredi, Danilo Rosi, Masimo Kvarta, Enriko Bronci, Franka Mazu, Marija Estela Monti, Enriko Fagone i mnogi drugi.Njihovo prvo CD izdanje Hombres de Tango prodat je u više od 10.000 primeraka, dobivši izuzetne kritike.

Snimali su za najznačajnije radio i distributere u Italiji i inostranstvu. Nedavno, njihov koncert održan u Briselu, emitovan je preko satelita u više od 20 zemalja. Kao predavači, traženi su na najprestižnijim akademijama i univerzitetima. Predaju na institutima za muzičke studije Luiđi Bokerini u Luki i Tito Skipau Lećeu kao i na letnjim festivalima u Gubiju i Portogruaru.

44. BEMUS
ĐAMPAOLO BANDINI & ČEZARE KJAKJARETA
Duo gitara – Bandoneon
Omaž Astoru Pjacoli
Posle koncerta - plesno tango veče

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..