46_zajecarska_gitarijada_ziriSelekciona komisija koju čine Branimir Lokner, Dragiša Radulović (obojica iz Time Machine Music magazina) i Đorđe David, odabrali su 12 od 117 validno prijavljenih bendova, kao takmičare na završnoj večeri ovogodišnje Gitarijade u Zaječaru, koja će biti održana od 2. do 4. avgusta.


Saopšteni su i bendovi koji će nastupiti u revijalnom delu programa na Rock Stage-u: Bajaga i Instruktori, Hladno Pivo, Let 3, Eyesburn, Obojeni Program, a u narednih desetak dana saznaćemo još jedno ime.

Kada je o takmičarima reč, 12 bendova iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nadmetaće se za titulu pobednika žirija koji će dobiti 150.000 dinara, a najbolji prema utisku publike biće nagrađen sa 100.000 dinara.

Svi takmičari, ukoliko žele, mogu da učestvuju na Rock Akademiji, koja će biti organizovana u Zaječaru od 23. do 30. jula. „Nizom radionica, polaznici akademije moći će da unaprede svoje znanje iz gotovo svih oblasti važnih za funkcionisanje jednog benda“ – saopštili su organizatori.
Osim Rock Stage-a na Gitarijadi će biti postavljen i World Music Stage, čiji line up tek treba da saznamo. U nastavku pogledajte spisak takmičara Četrdesetšeste Zaječarske Gitarijade.

Black Division (Osijek, CRO)
Charna (Banja Luka, BiH)
Bas i stega (Beograd, SER)
My Last Suicide (Banja Luka, BiH)
Rđa (Beograd, SER)
Case Remnant (Zrenjanin, Beograd, SER)
Black Joker (Pirot, SER)
Super Confusion (Kikinda, SER)
Void Inn (Beograd, SER)
Lates (Beograd, SER)
V.I.S. Novi Dan (Zaječar, SER)
NL8 (Zaječar, SER)

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..