resonatenew

Nakon izuzetno uspešnog prvog izdanja Resonate festivala, veliko nam je zadovoljstvo što možemo da Vas obavestimo o našim daljim aktivnostima i novim nastupima i radionicama koje ćemo imati u okviru dva velika festivala



RESONATE NA EXIT FESTIVALU // 12 - 15. jul 2012.

 

U okviru ovogodišnjeg festivala EXIT, festival "Resonate" imaćesvoj lounge kutak, a posetioci će svakog dana od 22.30 moći da slušaju muziku po izboru talentovanih domaćih mladih umetnika. Pored muzičkogdela, biće dostupne informacije o ''Resonate''festivalu i premijera dokumentarnog filma o prvom"Resonate" festival, održanom u martu ove godine.


PROGRAM:


četvrtak 12 jul
- Kišobran DJ tim predstaviće nam najbolje od svetskog alternativnog rocka, od preteča do današnjih heroja, sve ono zašta je vredelo živeti i slušati rokenrol.


petak 13 jul -
Jan Nemeček, jedan od naših najtalentovanijih umetnika u oblasti savremene klupske elektronske muzike i njegova beskompromisna autorska vizija - audio performans kome nije na umu samozabava.


subota 14 jul
- DJ Žozii DJ Galeb, predvodeći novi talas domaćih hip hop DJa, vode nas sa one strane strogih žanrovskih podela.


nedelja 15 jul
- projekat Nemanja Aćimović, Vukašin Marković, Boris Mladenović i njihov autorski, konceptualni live super-session do ranih jutarnjih časova najavljuje novu spektakularnu saradnju utemeljenu na iskustvima beogradskog undergrounda.


 

RESONATE NA BELEF-u

Zajedno sa BELEF-om (Beogradskim Festivalom Festivala), Resonate objavljuje muzički program, radionicu, predavanje tokom tri dana u Julu! Sajt: http://resonate.io/belef Kao i uvek, udruženi sa Domom Omladine u Beogradu koji će da ugosti ovaj jedinstveni muzički program, u sredu 25. jula Dom Omladine je domaćin Nemanji Aćimoviću, Vukasinu Markoviću i Borisu Mladenoviću Sjajan projekat iz srca beogradskog undergrounda, repeticija kao način istrazivanja spoljnih granica rok muzike, premijera u gradu! U četvrtak, 26. jula spremite se za posebnu poslasticu! U 20.00 mešoviti gudački kvartet izvodi jednog od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora - Vuka Kulenovica, a u 9.30pm, Kim Gordon i Ikue Mori! Kim je pevala je i svirala bas gitaru u Sonic Youth gde Ikue Mori, prvo bubnjar DNA benda, sada radi na laptopu, razbija zvukove digitalnih drum mašina. Ovaj duo će vas ostaviti bez teksta! U duhu Resonate festivala, takođe smo organizovali mali edukativni program. Rođen u Cirihu, Andreas Gysin živi i radi kao grafički dizajner između Berlina i Lugana u Italiji. Stvaranje programa je deo njegovog kreativnog procesa, bez obzira na formu finalnog rezultata. Kada nije opterećen projektima, Andreas predaje interaktivni dizajn i programiranje na ECAL fakultetu u Lausanne, SUPSI fakultetu u Luganu kao i na radionicama širom sveta. 26-og i 27-og Jula, Andreas će održati "Ponor", radionicu kreativnog koda, uz korišćenje Processing platforme - grafika, animacija, interakcija i polimorfizam. Radionica je prvenstveno za one koji imaju osnovno poznavanje Processing platforme, kao i za one koji nisu nikad radili sa njom. Učesnici će naučiti kako da naprave geometrijske oblike, koristeći primitivne funkcije za crtanje i da ih animiraju proceduralno u 3-d prostoru. Učestvovanje putem prijave. Prijavite se na http://resonate.io/belef



Kao zatvaranje Resonate festivala na BELEFu, Andreas će takođe ordžati predavanje. Provesti će publiku kroz nekoliko projekata - od ekranskih dela, preko printa, javnih instalacija i softverskih alata, objasniti šta je učinilo ove radove mogućim i kako se vremenom oni oblikuju u konačni rezultat. Andreas će takođe predstaviti i diskutovati rezultate sa prethodne Resonate radionice.

 

RESONATE NA BELEF-u - PROGRAM:

 

SREDA 25/JUL - MUZIKA

Besplatan Ulaz - Vrata se otvaraju u 19.30, program 20.00 - 21.30, Dom Omladine, Beograd

NEMANJA AĆIMOVIĆ, VUKAŠIN MARKOVIĆ AND BORIS MLADENOVIĆ

 

ČETVRTAK 26/JUL - MUZIKA

Besplatan Ulaz - Vrata se otvaraju u 10.30, Dom Omladine, Beograd

20.00-21.00

MEŠOVITI GUDAČKI KVARTET IZVODI VUKA KULENOVIĆA

(Drugi, Peti, Šesti i Osmi Kvartet)

21.30-22.30

 

KIM GORDON I IKUE MORI

 

ČET/PET 26-27/JUL - RADIONICA

Besplatan Ulaz - Otvoreno za posetioce, 10.00-17.00 dnevno, Hub Galerija, Karađorđeva, Beograd

PONOR - ANDREAS GYSIN

Radionica kreativnog koda, uz korišćenje Processing platforme - grafika, animacija, interakcija i polimorfizam Učestvovanje putem prijave. Prijavite se ovde http://resonate.io/belef/

 

FRIDAY 27/JUL - PREDAVANJE

Besplatan Ulaz - 18.00-20.00, Hub Galerija, Karađorđeva, Beograd

OD KODA DO OBLIKA predavanje by Andreasa Gysina


 

RESONATE MUZIKA

Resonate festival je posvećen oslobađanju kreativnog potencijala kroz istraživanje spoljašnjih granica muzike. Materijal uključuje glas, živi instrumenti, snimljeni zvuci, analogni ili digitalni, dostavljeni slučajno ili kroz kompozicije sa strukturom. Resonate festival radi sa najvećim umovima muzike, da li to bilo sa organskim ili elektronskim instrumentima, stvoreni sa strane pop umetnika ili nepoznatim prolaznicima, stvorena za prodaju ili za besplatnu upotrebu. Ideja nije prenos muzike slušaocima nego omogućavanje da se muzika čuje svuda. Kao što je uvek bilo - svuda.


RESONATE

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače sa ciljem proizvodnje vrednosti i podsticanja progresivne debate o poziciji tehnologije u umetnosti i kulturi. Dovoljno je velika da obuhvati oblasti koje se protežu od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti, ali je tu i da stvori most koji ima zadatak da spoji kulturno različite segmente intelektualne I umetničke scene kroz sveobuhvatne i više disciplinarne pristupe.


Saznajte više o Resonate na http://www.resonate.io

Za kontakt pogledajte http://resonate.io/main/contact/

 


<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..