Ulicni-festival-franc-sansoOve godine obeležavamo Svetski dan muzike prvim Uličnim festivalom francuske šansone. Beogradu će se predstaviti pevači amateri, ljubitelji ove vrste muzike, koji su uspešno prošli audiciju, u pratnji Tzootzoonga ansambla, koji čine bas, harmonika i gitara.

Čućemo kako u njihovoj interpretaciji zvuče neke od najpoznatijih francuskih šansona poput La vie en rose, Parole parole, Nathalie, a program počinje u 17 časova, na simboličnom mestu, ispred Bistroa Pastis, Strahinjića bana 52b.

Nakon nastupa beogradskih šansonjera, program se nastavlja francuskim mjuziklom  Les Demoiselles de Rochefort (1967.), sa Ketrin Denev i Džin Kelijem, koji se prikazuje u oviru festivala Filmstreet, sa početkom u 20.30h na uglu ulica Strahinjića Bana i Kapetan Mišine .

Posle ovog muzičkog zagrevanja, nastavljamo proslavu u klubu Mladost, uz francuski haus koji će od 23 h puštati DJ Mulder from Paris. Ovaj iskusni muzičar i producent sarađivao je sa brojnim izvođačima kao što su Deep Dish, Underworld, The Stone Roses, Nirvana, Kylie Minogue i mnogi drugi. Takođe, zanimljiv podatak u vezi sa njim je da mu je inspiracija za umetničko ime bio lik Foksa Moldera iz serije Dosije Iks
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..