Arbo-Valdma-fotoMladi pijanisti- polaznici majstorskih kurseva profesora doktora ARBA VALDME koji su od 7. do 17. maja odžavani u Centru lepih umetnosti Guarnerius, predstaviće se publici Guarneriusa u petak, 18. maja 2012. godine (20 časova) na koncertu koji će označiti svečani završetak majstorskih radionica.

Prethodnih dana Centar lepih umetnosti Guarnerius je u saradnji sa Akademijom lepih umetnosti, organizovao tri kursa jednog od najboljih i najcenjenijih klavirskih pedagoga našeg doba, a najobimniji kurs (24 časa individualne nastave) je i deo jednogodišnjih specijalističkih studija Arba Valdme na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.

U toku svog boravka u Beogradu, profesor Valdma će u četvrtak, 17. maja održati i predavanje „Literatura i muzika iz ugla Čajkovskog“, uz saradnju pijanistkinja Jasmine Janković i Aleksandre Pavlović. Predavanje će biti u svečanoj sali Muzičke škole „Stanković“, sa početkom u 18 časova.

Ulaz na predavanje u Muzičkoj školi „Stanković“ 17. maja i završni koncert polaznika kursa u Guarneriusu 18. maja, je slobodan.

Ugledni svetski pedagog i pijanista ARBO VALDMA je iz svojih klasa iznedrio velika imena svetske i domaće klavirske scene poput Aleksandra Madžara, Rite Kinke, Nataše Veljković, Jasminke Stančul, Jasmine Janković, Sare Marjanović, Lidije Stanković...

Do sada je održao više od 120 majstorskih radionica i kurseva širom sveta, a njegovi studenti osvajaju nagrade i priznanja na mnogim najprestižnijim takmičenjima. Redovan je gost uglednih svetskih simpozijuma, na kojima njegova predavanja, kao i publikacije, nailaze na izuzetne kritike.









<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..