Ljubica-Stojanovic-fotoU ciklusu koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u Guarneriusu će u sredu, 16. maja 2012. godine, sa početkom u 20 časova, nastupiti višestruko nagrađivana pijanistkinja LJUBICA STOJANOVIĆ.

Od brojnih nagrada na uglednim takmičenjima i festivalima, mladoj pijanistkinji je posebno draga prva nagrada na "Grand Prix" takmičenju mladih pijanista sveta u Ženevi i
druga nagrada na međunarodnom pijanističkom memorijalu "Isidor Bajić" u Novom Sadu.

Ljubica za sobom već ima i dva premijerna izvođenja komada domaćih autora-
izvela je prvo srpsko minimalističko delo "Šest korala" Vladana Radovanovića (2010)
i "Sujevernu minijaturu" Ane Mihajlović sa Witold Lutoslawski Filharmonijom (2012).

Na koncertu u Guarneriusu Ljubica će izvesti dela Baha, Betovena, Šopena i Skrjabina.


SLOBODAN ULAZ !!!!!!!!!!!


LJUBICA STOJANOVIĆ je rođena 1990. godine u Aranđelovcu. Po završetku osnovnih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, nastavlja master studije u klasi profesora Aleksandra Šandorova. Dobitnik je brojnih pvih nagrada na republičkim, saveznim i međunarodnim takmičenjima i festivalima, kao i nagrada iz fonda Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavala se kod istaknutih profesora: Irine Aleksejčuk, Jurija Kota, Karlosa Lame, Dmitri Aleksejeva, Šandora Falvaija, Gotliba Veliša. Aktivna je učesnica kulturnih manifestacija širom zemlje i inostranstva, a zapažene rezultate ostvarila je i na polju kamerne muzike, gde je izuzetno angažovana.


Ciklus koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ je pokrenut sa idejom da studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koji su na svojim katedrama izabrani za najbolje, kroz solističke koncerte u Guarneriusu dobiju, danas tako retku priliku da se predstave javnosti. Svi učesnici ciklusa su dobitnici prestižnih priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a kao najbolji na svojim odsecima, dobitnici su i nagrada iz fondova koji nose imena naših istaknutih muzičara.

Ulaz na sve koncerte iz ciklusa je slobodan, a sledeća mlada umetnica koji će se predstaviti publici je sopran JELENA BANKOVIĆ, koja će u Guarneriusu nastupiti 30. maja 2012. godine.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..