otrosArgentinski elektro-tango sastav Otros Aires vraća se u Beograd. Bend je prošle godine održao dva koncerta u Studentskom kulturnom centru, u kome će ponovo nastupati 22. i 23. aprila, u okviru trećeg međunarodnog festivala Belgrade Tango Encuentro (BTE).
Možda najenergičniji elektro-tango bend današnjice promenio je bandoneonistu i najavio osveženje u pristupu muzičkoj produkciji svojih numera, a brojne obožavaoce u Srbiji obradovaće premijernim izvođenjem novih pesama.

Otros Aires je svetsku reputaciju izgradio jedinstvenim kombinovanjem modernih žanrova i sekvenci evergreen tango hitova, a njihove pesme nezaobilazne su na svim elektro-tango kompilacijama. „Naša misija je da svojom muzikom što veći broj ljudi zavedemo duhom tanga i od njega napravimo popularnu kulturu. Zato je elektro stil oruđe koje nam pruža elemente za stvaranje novih atmosfera i zvukova, a tango je duša“, kaže lider benda Migel Di Đenova.

Njegov zavodljivi vokal, dinamičan i na momente melanholičan zvuk bandoneona i pažljivo koncipirane stripovske video-projekcije, kreiraju autentičan ambijent koncerata Otros Airesa čija energija prevazilazi uobičajene okvire nastupa tango bendova, više podsećajući na rok spektakle.

Otros Aires i ove godine na festivalu BTE započinje svoju evropsku turneju tokom koje će nastupati u Nemačkoj, Italji, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

BTE se već nakon dva izdanja svrstao među desetak najvećih tango festivala u Evropi, a prošle godine, pored domaćih zaljubljenika u tango, posetilo ga je oko 500 plesača iz 27 zemalja sveta. Pored Otros Airesa, festival će i ove godine od 17. do 23. aprila ugostiti neke od najvećih svetskih tango plesača i di-džejeva.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..