Foto_SinobusiSubota 28. januar, 22.30
ŠINOBUSI I KECKEC @ GUN CLUB
Ulaznice: 300 dinara u pretprodaji, 400 na dan koncerta


Posle duže vremena, novosadski ŠINOBUSI će nastupiti u Beogradu – u subotu 28. januara u u beogradskom Gun Clubu. Izvešće pesme sa sva tri do sada objavljena albuma i poneku zanimljivu obradu, a kao specijalni gost pojaviće se i KECKEC koji će tom prilikom promovisati novi singl.

Ulaznice će moći da se kupe u pretprodaji u kafeu Šikarica (Skadarska 22) po ceni od 300 dinara, ali i pred koncert, na ulazu u klub, po ceni od 400 dinara.

ŠINOBUSI su osnovani krajem 2001. godine u Novom Sadu. Prvi album pod nazivom “Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama„ objavljen je 2005.godine za izdavačku kuću City Records. Posle personalnih promena bend objavljuje i drugi album “U pravcu jablanova" u decembru 2007. za PGP RTS. Sa obradom pesme „Život je more” Šinobusi su se pojavili i na kompilaciji „Neki noviji klinci i...” na kojoj je 21 novosadski bend u svom maniru izveo pesme Ðorda Balaševica. 2010. godine objavili su i treći album „Vagon za provetravanje tunela" takođe za izdavačku kuću PGP RTS. Od 2005. godine bend je imao više od 300 nastupa kako na festivalima, tako i u klubovima širom regiona.

Nedavno je za potrebe novogodišnjeg programa Televizije Vojvodine u novosadskom Studiju „M“ snimljen muzički program „Šinobusi i putnici“. Poznati muzičari su pesme Šinobusa pevali i svirali na drugačiji način, a sjajnoj atmosferi je doprinela i publika koja se zajedno sa muzičarima nalazila na bini. Šinobusom su putovali: Keckec, Biške, Ana Perišić, Lee-Man, Kina, Vladimir Stanković, Bogdan Ranković, Vlada Samardžić, Petar Jelić, Frajle, Mumin, Slaven Kalebič i Gabor Bunford. Šinobusi trenutno snimaju novi spot za „Ravnodušnu pesmu“ koja će biti treći singl sa albuma „Vagon za provetravanje tunela“. Materijal za četvrti album, je već pripremljen, a njegovo snimanje se očekuje u toku ove godine.

Više informacija na www.shinobusi.com



KECKEC je novosadski muzičar rodjen 1981. godine, apsolvent na akademiji umetnosti u Novom Sadu. 2009. godine je objavio je svoj prvi album pod nazivom „Pesme iz godina uspavanog razuma" zajedno sa bendom  Acid Folk Orchestra. Album je zamišljen kao omnibus žanrovski nepovezanih pesama koje na, uglavnom, narativan način, često u prvom licu, prenose atnosferu života na gradskoj periferiji stavljajući akcenat na fenomen postvijetnamskog sindroma. Keckec pripada krugu ljudi koji održavaju novosadsku tradiciju sviranja bluza sa tekstovima na srpskom jeziku koju je započeo Vojvođanski bluz bend još davne 1968. godine. Kao saksofonista svirao je sa Ringišpilima, Pekinškom patkom, Peđom Vraneševićem... Komponovao je muziku za igrane i kratkometražne filmove, predstave, radio drame i televizijske emisije. Uskoro će objaviti singl „HAWAII" koji je uradio zajedno sa bendom Šinobusi. Pored toga, priprema i svoje drugo izdanje i diplomski rad. 

Više informacija na http://www.facebook.com/pages/KECKEC-ACID-FOLK-ORCHESTRA/366883117449
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..