Daniel-bellDANIEL BELL (DBX) - Detroit, USA
Vlada Janjić
Gordan Paunović





Daniel Bell je devedesetih godina u Detroitu kreirao novi muzički rečnik elektronske muzike baziran na repetitivnim ritmovima i fuziji minimalističkog house-a i techna.

Početak njegove producentske karijere obeležila je saradnja sa Richie Hawtinom i John Acquavivom u okviru projekta Cybersonic sa nekoliko izdanja za Plus 8 Records. Ubrzo potom osniva sopstvenu izdavačku kuću Accelerate za koju pod presudonimom DBX objavljuje niz izdanja uključujući i  “Loosing Control”, ključnu numeru minimalističkog tehna koja će osim revolucionisanja žanra stilski presudno uticati na generacije producenata koje dolaze - pomenimo Richie Hawtina, Josh Winka, Sleeparchive, Steve Buga, Ricardo Villalobosa. Slede izdanja za 7th City, Peacefrog, Probe, Klang Elektronik i Elevate, etiketu čijim katalogom u drugoj polovini devedesetih Daniel Bell demonstrira svoju fascinaciju ortodoksnim deep house zvukom objavljujući 10 godina pre vremena, pored svoja 2 EP-a, radove producenata kao sto su Rick Wade, Theo Parish, Losoul, čija produkcija i danas definise savremeni house zvuk.

Nesvakidašnja muzička i tehnička elokvencija i stil na granici deep housea i sofisticiranog tehna čini ga redovnim gostom najboljih svetskih klubova kao sto su Fabric, Rex, Panoramabar, Watergate. Povratnicki DBX nastup na DEMF-u 2008 i turneja koja je potom usledila proglašeni su od strane Resident Advisora za najbolji live act te godine.

http://daniel-bell.com

http://www.myspace.com/xdanielbellx

Cena karte 350 RSD do ponoći, 500 RSD posle ponoći
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..