K3P-new27. 12. 2011.
Novi Sad – Route 66
start 22:30h
upad u pretprodaji 250 dinara, na dan 300 dinara!

Samostalan koncert Kawasaki 3P-a prvi put u Novom Sadu 27. decembra u klubu Route 66!

Osmeročlani punk ska rock cirkus novosađanima se već predstavio u sklopu slavnog Exit festivala. No, samostalno je samostalno! Bend će se publici predstaviti kroz svoje najveće hitove 'Puta madre', 'Antonija', 'Mupov-ska', 'Ni da ni ne' objavljene na albumima 'Kawasaki 3P' i 'Idu Bugari'!

Kawsaki 3P brzim korakom grabe prema samom vrhu hrvatske glazbene scene!

Nakon koncerta u Novom Sadu svirat će besplatan koncert u Zagrebu za doček 2012., a nakon toga odlaze na pauzu i bacaju se na snimanje trećeg albuma!


Biografija:

K3P je zagrebački bend nastao 1993. godine. Tijekom devedesetih bend je snimio nekoliko demo  materijala, svirao po zagrebačkim klubovima i polako stekuno kultni status u gradu. U toj fazi K3P svira i na nekoliko festivala gdje osvaja nagrade kao jedan od najboljih demo bendova (npr. HURA u Zagrebu, HGF u Zaboku). Bend je u tom razdoblju sastavljen od klasične R'N'R postave (bubanj, bas dvije gitare i glas), a neizostavnim trubača i/ili saksofonist postaje njhov zaštitni znak. 

Grupa se široj javnosti predstavlja 2003. provokativnim, vrijeme će kasnije pokazati i vizionarskim nastupom, na hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurovizije. Svojom 'Antonijom' uspjevaju šokirati javnost, zadobiti naklonost gledatelja, ali ne odnose pobjedu. To je bila prva punk-rock subverzija tog ustajalog festivalskog natjecanja, koja je kasnije otvorila put drugima sličnim bendovima (npr. Lordi iz Finske).

'Antonija' je najavila dugoočekivani izlazak prvog službenog debi albuma koji je objavila izdavačka kuća Dancing Bear Records. Album je jednostavno naslovljen 'Kawasaki 3P'. Tadašnju postavu benda činili su Tomislav Vukelić – Tomfa (vokal), Vedran Pušić – Pljuga (gitara), Toni Babarović – Babke (gitara), Davor Viduka (Bas); Mario Peretić – Zoid (bubanj), Krešo Šojat (saksofon) i Demirel Pašalić (truba)

Prvijenac 'Kawasaki 3p' ovjenčan je najvećom diskografskom nagradom 'Porin' za najbolji album alternativne glazbe, te nezavisnom rock nagradom 'Crni Mačak' u kategoriji 'nad' godine'.

'Antonija', kao prvi singl, postaje i ostaje ultimativni hit koji je zasjeo na čelnu poziciju brojnih top ljestvicam na radio postajama.Ostatak albuma je iznjedrio također iznimno zapažene singlove i video spotove 'Antonija', 'Kak si, pa tak' i 'Snifa san glu'.

Glazbu K3P-a opsiuju kao mješavinu punk, ska i reagge rifova upotupunjne duhačima. U tekstualnom dijelu, bend prati svoju davnu određenu liniju asfalt-šank-brzina-tribina, uz autoironijski i zafrkantski odmak.

Nakon prilično bučne objave debi albuma, uslijedila je šestogodišnja pauza tijekom koje je bend dijelom stagnirao, dijelom svirao, a velikim dijelom prolazio kroz brojne objektivne i subjektivne probleme te promjenu članova postave.

Energični i autoironijski singl 'Puta madre' napokon je najavio izlazak novog albuma 'Idu Bugari' koji će Dancing Bear Records objaviti u svibnju 2009. S novim albumom stigle su i nove promjene, pa tako s bas bas gitare na svoju prirodniju poziciju gitarista prelazi Davor Viduka (bivši član grupa Kojoti i Majke), na basu ga zamjenjuje Mario Boršćak (bivši član grupe Pips, Chips & Videoclips). Bend su napustili basist Pljuga i  bubnjar Mario Peretić kojeg zamjenjuje Stjepan Jureković – Štef. Uz sve to bend pojačava brass sekciju s Igorom Pavlicom (publika ga pamti po nastupima s Haustorom, Darkom Rundekom i Jinxima) i Stipom Mađorom iz Hladnog piva. K3P sada zvuči čvršće, tehnički potkovanije te trubački upečatljivije.

Album 'Idu Bugari' donosi 16 pjesama koje nose singlovi ' 'Puta madre', 'Ni da ni ne', 'Mate Parlov', 'Mupov-ska', 'Niskarastaman', 'Anđelko' i 'Sob'.

I na svom drugom albumu, osmorka ostaje vjerana svom karakterističnom punk/ska/reage zvuku s izvanrednom brassom sekcijom. Vokalni izričaj je i dalje kombinacija iskrene šank-poezije i autoironijskog humora začinjen mirisom zagrebačkog asfalta i karizmatičnog Tomfinog glasa.

Album 'Idu Bugari' nagrađen je diskografskom nagradom PORIN u kategoriji 'Najbolji album alternativne rock glazbe'

Tijekom 2010. i 2011., K3P broji stvarno veliki broj nastupa diljem regije, što na samostalnim koncertima, što u sklopu festivala (IN Music, Exit, Hartera...).

Na pozornici, fantastična K3P osmorka proizvodi eksploziju moćnog zvuka i dobre zabave.
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..