lude_krawe_001Pank-rokeri Lude krawe, koji će biti predgrupa legendarnoj Pekinškoj patki 29. decembra u velikoj sali Doma omladine Beograda, na svom novom EP-u "Reinkarnacija" imaju prigodnu pesmu za predstojeće izbore, kritički intoniranu "Predizbornu".

Na "Reinkarnaciji", besplatno dostupnoj kao mp3 sa http://nocturnemagazine.net/preuzimanje/page/2, nalazi se "Predizborna" u kojoj Lude krawe između ostalog konstatuju "Skupština - razglabanja do beskraja, amandmani, restorani, podgojeni pavijani, čuka 200 karata, jebala vas pretplata!"

"Nisam ja tim tekstom rekao ništa novo i ništa što građani ove naše napaćene banana republike ne znaju. Jednostavno smo sve to spakovali u pesmu i čekamo predizbornu groznicu da je plasiramo i potkačimo apsolutno sve. Više nemamo živaca i vremena da verujemo bilo kome", kaže David Stojanović, gitarista i pevač benda iz Bačkog Petrovca.

Za "Reinkarnaciju" Stojanović kaže da je "standarda LK prica - melodija, distorzija, jasni tekstovi". Međutim, dok je prošli album "Agropunk" (2009) bio malo vedriji sa nekoliko rege\ska pesama i
šaljivih tekstova, bend je "ovaj put malo tvrđi i malo više kritikuje društvo i situaciju uopšte".

U Domu omladine Beograda, gde Lude krawe dele status predgrupe sa Bolesnim štenadima, Stojanović najavljuje "standardno, znači energična svirka i dobra zabava", dok o glavnim zvezdama Pekinškoj patki kaže:

"Mislim da o Pekinškoj patki stvarno nema ništa novo da se kaže. Sve je davno rečeno i sve je dobro poznato. Odrasli smo uz njihovu muziku i ona je imala poprilično velik uticaj na nas i na našu muziku. Ne toliko zvučno koliko ideološki. I svakako da je velika čast nastupati sa njima i provoditi vreme sa našim uzorima iz mlađih dana", kaže Stojanović.

Zvanična strana: http://www.ludekrawepunk.com
facebook: http://www.facebook.com/ludekrawe
youtube: http://www.youtube.com/ludekraweofficial


Legendarna pank grupa Pekinška patka u decembru se nalazi na klupsku turneju po regionu, koja će imati veliku završnicu 29. decembra na prednovogodišnjem koncertu u velikoj sali Doma omladine Beograda!

Na koncertu u DOB-u, u velikoj sali, koju često karakteriše atmosfera velikog kluba, Patki će predgrupe biti mlađe pank kolege Lude Krawe i beogradska Bolesna štenad poznata po angažovanom singlu "Infostan".

Ulaznice za beogradski koncert Patke možete nabaviti po ceni od 1.000 dinara na blagajni Doma omladine, i preko mreža Card Service i Eventim.

U duhu naziva bendova, ulaznica po specijalno sniženoj ceni od 800 dinara očekuje sve posetioce koji pri kupovini ličnom kartom dokažu da se zovu Vuk, Lav, Golub, Galeb, Sokol, Jelena, Buba, Srna... ili prezivaju Vuković, Orlović, Paripović, Kravić, Žunić, Rodić, Konjović, Šević, Zec i slično.

Preuzeto sa: Long Play
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..