Foto_Line-Out-2Dragi prijatelji,
Ove nedelje vam predstavljamo:



Četvrtak 22. decembar
LINE OUT @ GUN CLUB
Podrška: Freakyfight for Freedom (BGD) i White City Massive (BGD)
Ulaznice: 300 dinara u pretprodaji
400 dinara na ulazu u klub

Somborski LINE OUT će 22. decembra koncertno promovisati drugi album "Cynicism" koji će ovih dana biti objavljen pod etiketom SKC Novi Sad.

Na albumu se nalazi 12 pesama od kojih su dve pesme remiksi. Remiks za pesmu ,,Robot" urađen je u saradnji sa zagrebačkim producentom Egolessom (klavijaturistom benda ,,Stillness" ), a drugi, za pesmu ,,Utopia" uradio je producent albuma Aleksandar Buzadžić.

Ne osvrćući se mnogo na muzičke uticaje oko sebe, a ipak obuhvatajući različite vrste zvukova, Line Out je muzički sastav spreman na promenu u svakom trenutku. Načinom na koji se reči i melodije (propraćeni uvek drugačijim a ponekad i aritmičnim ritmom) rađaju, članovi ove skupine vrše neku vrstu muzičke propovedi. Svaki od instrumenata podjednako vodi priču, pa samim tim i vokal govori u glas sa njima, a ne sam.

Ono što je posebno u vezi sa grupom Line Out jeste njihov nastup koji se može staviti u okvire performansa. Video projekcije koje uz svaku pesmu nose dodatnu priču, gestikulacija i specifično predstvaljanje svakog zvuka određene pesme, čine njihov nastup nesvakidašnjim.


Petak 23. decembar
ŽENEKESE @ GUN CLUB
Ulaznice: 200 dinara   

Od marta ove godine kada je izdavačka kuća ,,Odličan hrčak" objavila drugi album grupe ŽENEKESE ,,Rado bih te sreo", pesme ovog beogradskog sastava su se ,,uvukle" u uši velikog broja poštovalaca muzike sa nove srpske scene.

Svi ljubitelji zvuka koje neguju ŽeneKese, ovaj beogradski sastav će biti u prilici da čuju i vide na koncertu u Gun Clubu zakazanom za petak 23. decembar.

Sastav ŽeneKese nastao je 2004. godine, a koncertno su aktivni od 2006. Prvo zvanično izdanje benda bilo je kompilacija novih srpskih bendova "Zdravozdravozdravo" iz 2008. godine. Godinu dana kasnije ŽeneKese su za ,,Odličnog hrčka" objavili istoimeni debi album, na kome se nalaze hitovi poput ,,Hajdemo u disko", ,,Zavijam", ,,Zamka za Karsona". Pesma ,,Šta bi bilo kada bih ti dao sve što imam" proglašena je za singl godine na domaćoj listi ,,Pop mašine" radija B92.

Numere sa albuma ,,Rado bih te sreo" nose sasvim novo muzičko iskustvo u odnosu na prethodno izdanje, a posebno se izdvojila pesma ,,Bordžija".


Subota 24. i nedelja 25. decembar
GORIBOR @ GUN CLUB
Ulaznice: 600 dinara u pretprodaji

GORIBOR je jedna od najperspektivnijih muzičkih grupa na području bivše Jugoslavije. Njihova muzika je mešavina trip hopa i hipnotišućeg bluesa. Autor tekstova je pesnik i pevač Aleksandar Stojković ST čije pesme su nabijene snažnim emocijama i iskustvom života u Srbiji, u rudarskom gradu Boru.

Interesantno je da je Goribor među onim bendovima koji su veliku bazu fanova stekli prvo van granica svoje zemlje – na domaćem terenu tek kasnije. Ali ko god čuje Goribor, ne ostaje ravnodušan. Samim tim se baza fanova u Srbiji stvorila odjednom i u vellikom broju.

Njihovi nastupi predstavljaju jedinstveno emotivno iskustvo, a tako će biti i na dva koncerta koja će Goribor održati u subotu 24. i u nedelju 25. decembra u Gun Clubu u Miloša Pocerca 10. Bend najavljuje dva drugačija koncerta koja će se razlikovati u set listama, a po prvi put će izvesti i dve nove pesme koje će se naći na predstojećem albumu čiji je izlazak planiran za mart sledeće godine, a koji je snimljen  u stuioju ,,Partyzan” u Puli.

Beogradska publika će na dva koncerta u Gun Clubu moći da se uveri zašto je muzika Goribora ,,metafizika života, stanje svesti, uma i osećajnosti” i kako izgleda kada neko ,,hrabro i beskompromisno ogoli svoju dušu”.

Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 600 dinara. Prodajna mesta su kafe Šikarica (Skadarska 22), blagajna Dom omladine, Pinball Wizard Records (Makedonska 30, TC Eurocentar) i sva Eventim prodajna mesta.


Nedelja 25. decembar
BERZA PLOČA I MUZIČKIH SUVENIRA @ GUN CLUB
Ulaz: 100 dinara

Neizbežna i ove nedelje - berza ploča i muzičkih suvenira!
Počinje u 12.00 i traje do 16.00.

Berza je namenjena svima koji žele da dopune svoje kolekcije polovnim pločama ili nabave nove albume objavljene na vinilima. Sve opcije su otvorene...

Ako postoji neko ko još uvek nije spoznao zašto su u poslednjih nekoliko godina vinili ponovo među najpopularnijim nosačima zvuka u svetu, trebalo bi da dođe u Miloša Pocerca 10 i uveri se u to u prijatnoj atmosferi Gun Cluba.

Svaki posetilac će uz kupljenu ulaznicu na poklon dobiti Jelen top 10 kompilaciju.
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..