mainmanjaCentar za muziku najavljuje jedinstven muzicki dogadjaj:
MozART group
Prvi put u Beogradu!

Pogledajte promotivni spot:
http://www.youtube.com/watch?v=SLYgVbVRoqk
Komični kabare gudački kvartet iz Varšave (Poljska) svetski je poznat po jedinstvenom pristupu klasičnoj muzici. Oni su muzičari obrazovani na prestižnim muzičkim akademijama u Varšavi i Lođu koji su odlučili da izvode klasičnu muziku na šaljiv način. Kreirali su u svetu jedistven muzički kabare, gde je muzika, a ne tekst, izvor radosti i smeha.

Obrađujući poznate hitove klasične muzike na šaljiv i ironičan način žele da razbiju ustanovljene norme koncertnih dvorana. Muzika Mocarta i Vivaldija služi im kao polazna tačka za improvizaciju koja se nastavlja rok i pop hitovima.

Kada četiri muzičara obučena u smokinge izađu na scenu, publika koja ne poznaje njihovo stvaralaštvo ne sumnja ni u šta i očekuje još jedan konvencionalni nastup. Šok nastaje kada počnu da sviraju a emocije rastu kako se šou nastavlja. Prva violina stavlja busen cveća na glavu i pretvara se da je proleće na spektaklu zvanom Četiri godišnja doba a la MozART gruop. U određenom trenutku druga violina počinje da jodluje a čelista stavlja kapu sa kićankama kako bi pokazao da je zima. Ali to je samo početak; kvartet pleše i udara stopalima o pod u ritmu muzike, svira na bocama napunjenim vodom i mobilnim telefonima.

Ovo je samo deo show programa koji ce se premijerno i ekskluzivno odrzati u okviru ciklusa Velikani muzicke scene

u utorak 6. decembra u 20 h
u Velikoj dvorani Kolarceve zaduzbine.
Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca a sve informacije o MozART group mozete naci na http://www.kolarac.rs/#/velikani
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..