U izdanju Mascoma objavljeno je potpuno remasterizovano, LP izdanje na zelenom vinilu „One, Two...Five!" grupe Orthodox Celts. „One, Two...Five!" je album koji je prava prekretnica u stvaralaštvu grupe Orthodox Celts. 2007. godina, u kojoj je ovaj album inicijalno objavljen, je umnogome, sticajem različitih okolnosti, odredila budućnost, ali i sublimirala prvih 15 godina grupe, uostalom kao i sam album. „Većinski autorski album, sa samo dve obrade, od kojih čak samo jedna iz kategorije "tradicionala", je, konačno, pokazao zrelost svih koji su u ovo ostvarenje bili uključeni," kaže Aca Seltik (Aleksandar Petrović) frontmen benda.

Tekstualno, ovo je najličniji album na kome se Aca Seltik uhvatio u koštac sa najdubljim osećanjima i najosetljivijim temama u dotadašnjoj karijeri „What's Goin' On?" posvećena supruzi i „Your Song" posvećena sinu predstavljaju potpunu novinu u opusu Kelta, a izuzetno emotivnih momenata ne manjka ni u „Pain For Sale".

Album donosi i još jedan izuzetan autorski pečat Dejana Grujića koji je napisao većinu muzičkog sadržaja ovog albuma.

Koautorski tekstualni tandem (Aca Seltik i Dejan Grujić) iznedrio je buduće nezaobilazne koncertne favorite „Queen Of The Day" i „Two Faces", od kojih je ova druga bila i singl sa ovog albuma, kao i „The Sparrow Song" koja otvara album. Tekstualni doprinos su koautorski dali i Dragana Ponjavić u pesmama „Native Ground" i „Freedom Cry", odnosno, Nenad Lazarević u pesmi „Can't Say Another Prayer".

Što se obrada tiče, tu je „Sarah" grupe Thin Lizzy, okrenuta potpuno naglavačke, koja je od balade postala apsolutni hit za finale svake set liste, a koju je i lično odobrio i pohvalio Gary Moore. O pesmi „Fields Of Athenry" ne treba dodatno trošiti reči: jedna od najpopularnijih „Rebel Songs", stadionski favorit Seltikovih navijača, dobila je verziju koju je publika u Dablinu nazvala najboljom ikada snimljenom.

U svakom slučaju „One, Two... Five!" je jedan od onih temeljnih kamenova koji grupu Orthodox Celts tako čvrsto drže na vrhu!

Orthodox Celts je Celtic rok bend iz Srbije, osnovan 1992. Kao prvi irski bend u Istočnoj Europi, tokom poslednjih 20 godina popularizuju irsku muziku i kulturu. Izvrsni nastupi, pozitivna atmosfera i zagarantovano odličan koncertni nastup, postupno su doveli njihovu vernu publiku do stvaranja vojske obožavatelja koja Kelte prate gde god da sviraju. Iza sebe imaju nekoliko turneja i brojnih koncerata širom Evrope.

Izdanje je dostupno u MASCOMSTORE radnjama: Čumić, Galerija, Delta, Ušće kao i na sajtu mascom.rs.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..