POZNATI FINALISTI NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2023: Jedna od 12 kompozicija pristiglih iz celog regiona biće novi laureat nagrade koju tradicionalno dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića. Na ovogodišnji konkurs za Nagradu Milan Mladenović pristiglo je 326 prijava koje su zadovoljile zadate kriterijume, a žiri je među njima odabrao 12 finalista, koji će biti objavljeni na promotivnoj CD kompilaciji. Žiri u sastavu Ana Đurić Konstrakta, muzičarka, Branka Glavonjić, autorka i urednica emisije „Bunt", Boris Lajner, muzičar,, Zoran Predin, muzičar i Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar, izglasao je 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji koju priprema Zadužbina Milana Mladenovića, a jedan od njih poneće priznanje Nagrada Milan Mladenović 2023. Nagrada će tradicionalno biti biti dodeljena 21. septembra, na Milanov rođendan.

Pesme koje su ušle u finale su:

Konvoj - Balkan Dert
Tibor - Bonvivani
Alek Remekdelski - Cimali mu ribu
Buč Kesidi - Curimo po asfaltu
Mimi Mercedez - Dajivé Komì
Ljubičice - Dok čekamo pad
Astrid- - Kostarika
Lena - Mali milion
Oxajo - Put
The Splitters - Role filmova
Bagremov med - Šta se događa
Alen Šenkovski - Za sve kriv RnR

Pored novčane nagrade koja iznosi 3.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2023 biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.  Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2024. godine.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A". Drugi laureat bila je grupa dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve". Naredne, 2021. godine, Nagradu su dobili Ana & The Changes za pesmu ,,Tu", a prošle, 2022. godine, laureatkinja je bila iz Severne Makedonije – Dina Jashari sa pesmom ,,Doma".

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..