Nakon odličnog povratničkog singla 'Deset', riječka grupa Grad nastavlja novim materijalima i predstavlja 'Sjever'. Drugi u nizu crno-belih spotova u režiji Stephany Stefan, talentovane riječke saradnice Grada prati pesmu za koju je tekst napisao Dean Škaljac, a muziku ceo bend. Za produkciju je i ovog puta zaslužan Matej Zec u čijem studiju GIS bend snima nove materijale. 'Sjever' govori o migracijama, tj. migrantima u prvom licu i nema pretenzije da ulazi u uzroke niti nudi rešenja. Reč je o skupu emocija i sličica tog nesrećnog i očajničkog putovanja.

Nastavak saradnje sa Stephany ih je ovog puta jedne prolećne zore odveo do okoline Baške na ostrvu Krku. "Hodanjem smo simbolično ukazali na čudne igre sudbine i činjenici da ništa u životu ne treba uzimati zdravo za gotovo." - kaže Dean Škaljac o njihovom malom putovanju do brda Ljubomer gde je locirana trajna instalacija "Kapi" čileanskog arhitekte hrvatskih korena Smiljana Radića. Radi se o dve kugle od punog stakla locirane uz ogromne suvozide na veličanstvenom predelu. Izuzetnu okolinu i odlične kadrove kamerom je zabeležio Goran Pleić (RiPLEI).
 
SPOT / GRAD - SJEVER

Ova godina je za Grad dobro počela pa sa zadovoljstvom predstavljaju dvostruki CD box-set "best of & band on".

Bogata i masivna kompilacija sadrži 37 pesama, neke i neobjavljene, a prati razvoj benda od najranije, demo faze pa sve do danas. Njihovi najbolji radovi na jednom mestu su fanovima podsetnik na karijeru važne karike riječke rock scene, a svima ostalima fantastičan primer muzike čiji je uticaj neizbrisiv. Dizajn je uradio Mladen Stipanović Stipe (studio smart69) respektabilni umetnik čija su vizuelna rešenja obeležila riječku rock scenu.
 
Grad su:
Dean Škaljac | vokal
Orijen Modrušan | gitara
Igor Stevanović Stiv | gitara
Sergej Hofman | bas
Branko Kovačić | bubanj


 



<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..