Teški rock sastav Achachak od ljeta se oprašta trećim singlom „Biggest Wave” i njemu pripadajućim video spotom, koji služe kao posveta slanom vjetru, neukrotivim valovima i postizanju apsolutne slobode. Pjesma se nalazi se na aktualnom albumu „High Mountain”, objavljenom u lipnju ove godine za Dostavu Zvuka. „Biggest Wave” predstavlja meditativniju stranu albuma koja je u opreci s masnim i žestokim gitarskim riffovima te donosi priču o slobodi koja se pronalazi u nepredvidivom plavetnilu i pjenovitim valovima.

Unatoč tome što je Achackak dugo bio najbolje čuvana tajna Vučipolja, u diskografiji broji tri EP izdanja „Thick Hill”, „Pale Rider” i „Wet Grave”. Objavom prošlogodišnjeg albuma „At The Bottom Of The Sea” bend se pridružuje gardi koja pokreće domaću tešku rock mašineriju, a aktualnim drugim studijskim albumom „High Mountain” ukorjenjuje svoje mjesto na alternativnoj sceni.

Achachak – Biggest Wave (Official Video)

Talijanski redatelj i fotograf Gabriele Mango za potrebe video spota ustupio je materijale  koji pripadaju kratkom dokumentarnom filmu „The Caparica Story” o četiri prijatelja surfera kojima su valovi velik dio života.

Singl „Biggest Wave” dostupan je putem YouTubea te na svim streaming servisima.

Achachak su Ante Kodžoman, Luka i Lovre Gobin, Patrik Zelenika i Milan Mijač.

Achachak je bend Dostave Zvuka.









<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..