Neumorni visokoenergetski trio, koji svojom autentičnom muzikom već više od dve decenije razgaljuje koncertne prostore širom zemlje i regiona, objavio je dugoočekivani album pod nazivom „Uvek“ (Odličan hrčak / Druga stvar, 2021). ,,Uvek" sadrži devet pesama i prvo je izdanje Popečitelja objavljeno na vinilu. „Objavljivanje ovog albuma, prvobitno najavljenog singlom „Pozivanje“, kao i mnoge druge stvari je bilo odloženo usled krize izazvane pandemijom. ,,Uvek" izlazi sa zakašnjenjem, ali možda i u pravom trenutku za vraćanje nade u bolje sutra. Album je snimljen i završen pre pandemije, a tematski i zvučno je nosio to breme bliske budućnosti. Naslovi numera kao da su najavljivali dešavanja koja slede.

Otvara ga „Udarna vest“, a tu su i „Vreme nade“, „Aždaja je mrtva“, „Pozivanje“ dobija svoje „Odazivanje“, naslovna „Uvek“, „Uporna spona“ i „Most“, a završava se pozitivno „Slavljem“. Nadam se da će biti razloga za to pozitivno, i to na jesen u klupskim koncertnim prostorima“, objašnjava Saša Furunović

Braća Saša i Goran Furunović potpisuju muziku na albumu, dok je bubnjeve odsvirao tadašnji bubnjar Ivan Cvetković – Ivši koga je kasnije zamenio Dušan Lazić, aktuelni bubnjar Popečitelja.

Produkciju i dizajn omota potpisuje Saša Furunović.

Popečitelje i njihov novi album ,,Uvek" publika će biti u prilici užuvo da čuje na Belgrade Beer Festu, a bend planira koncertnu promociju novog albuma na jesen, ako situacija to bude dozvolila.

Album je na vinilu dostupan u Anti Shopu (Cetinjska 15, Beograd), kao i na antishop.rs, a objavljen je i na svim digitalnim platformama.

Album ,,Uvek" na youtube-u















<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..