Publika do 26. februara 2020. godine ima priliku on line glasati za nagradu Ambasador elektroničke glazbe, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u regionu, koja se dodjeljuje akterima regionalne scene za ostvarenja u proteklih godinu dana. Publika za svoje favorite može glasati u pet regionalnih i pet hrvatskih kategorija dok će struka dodijeliti nagradu u ukupno 18 kategorija. Stručna radna skupina sastavljena od 80 članova iz čitave regije predložila je 770 projekata i izvođača za petu nagradu Ambasador, a još je 50 prijedloga pristiglo kroz javne prijave.

Među nominiranima su 23 izvođača i projekta iz Srbije; u kategoriji regionalno izdanje godine nominirani su Andrew Meller – Sadcited (Sola), Coeus – Horizon (Afterlife), Ilija Djokovic – Equilibrium (Drumcode) i MKDSL & Lag - King ov Dens, u kategoriji najboljeg konceptualnog video streama godine nominirani su CDE 2021 Dreaming, Exit Life Stream i Time Code, za najbolji regionalni medij su nominirani Grotto i Only Clubbing, a za regionalnu radijsku emisiju Noćni program (Radio Beograd 202; Kristijan Molnar) i Arcadia Radio Show (Radio Aparat; Gordan Paunović). Dejan Milićević - Digging For the Good Stuff (Tit Zero) i Fokus - Inner City Dubs su nominirani za regionalni album godine, a Cruise Music i I Am Different za nezavisnu izdavačku kuću.  Space Motion i Coeus nominirani su za najbolje izvođače, a Apgrade w/ Richie Hawtin (Drugstore, Beograd) i Blender w/ Marco Carola (Hangar, Beograd) za najbolje evente.

U kategoriji video serijala godine je čak pet nominiranih iz Srbije: O klabingu (Grotto), Rejvizija (Miloš Vujović i Lošmi Rejver), SAE Beograd (besplatna predavanja) i Techno Feedback Session (Lag).

Svoje favorite publika može podržati glasanjem na internetskoj stranici nagrade www.ambasador.hr do 26. februara 2021. godine, dok će glasanje struke trajati do 28. februara 2021. godine. Svečana dodjela nagrade Ambasador, koju organizira udruga Klubska kultura, održat će se 19.03.2021. u Centru Gervais u Opatiji.
Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju svijetli crveno kako bi ukazao na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini. Svi će vizuali nagrade ove godine biti crvene boje te će se isticati uz slogan #RedAlert.

Više informacija o Ambasador nagradi: www.ambasador.hr

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..