image_copyNovi album benda Kanda, Kodža i Nebojša pod nazivom „Manifest" objavljen je u sredu, 4. maja na Exit etiketi. Deset pesama sa albuma tako svi posetioci sajta Exitmusic.tv mogu da preuzmu besplatno

Ovo je dvadeset drugo po redu izdanje na Exit Label-u, srpskoj online etiketi koja postoji od 2009. uz podršku Tuborga, kao brenda koji posebnu pažnju obraća na novu muzičku scenu.

Kanda, Kodža i Nebojša je beogradska rok grupa oformljena 1991. Tokom dvadesetogodišnjeg postojanja, KKN su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi, nepogrešivo beležeći bezbrojne promene društva. Pesme koje su obeležile jednu celu generaciju sa dosadašnjih šest studijskih albuma, dokaz su vrednosti muzičara koji su u njoj stvarali i stvaraju i dalje, ali i način prevladavanja konfuzne i neretko košmarne stvarnosti, o čemu svedoči i neprestani porast poštovalaca KKN.

Album "Manifest"  snimila je uigrana petorka koju čine Oliver Nektarijević (glas), Nenad Pejović  i Janko  Mostarlić (gitare), Bane Dragović (bas) i Vlada Rajović (bubanj), tokom jeseni i zime 2010. u novobeogradskom studiju Red Water, a u saradnji sa proverenim snimateljem i producentom, Andrejom Jovanovićem.

Pesme sa novog albuma "Manifest" donose, pored već konstatovane neraskidive veze kafane i rokenrola, recept za tajnu letenja, kao i teme neophodnosti povremenog padanja u svest, eksplozivni obračun sa krizom morala, ali i optimističko dozivanje divnih dana. Novi album je jesenas najavljen singlom Kafane i rokenrol, koji je kritika web magazina Popboks proglasila za najbolji domaći singl 2010. Posle CD-a koji je izdala kuća Odlican hrčak, album je od danas dostupan i za besplatno preuzimanje na Exit etiketi. Krajem aprila izašao je i novi spot grupe KKN, Pašću u svest.

{youtube}di9tnYEloW8{/youtube}
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..