ledenodoba2Prve “Dečije igre LEDENO DOBA”, u organizaciji distributerske kuće MCF MegaCom Film, održaće se 24. juna na Adi Ciganliji, kao najava premijere filma “Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata”, 1. jula u Sava centru.

Deca uzrasta od 6 do 11 godina moći će da se zabave igrama koje tematski prate film “Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata”, u nedelju od 12 do 15h, na ulazu na Adu, na prostoru neposredno ispred restorana “Jezero”. Kroz igre će ih voditi Centar za animaciju dece “Čigra-igra”, a podršku će im dati i glumci koji su junacima filma pozajmili glasove. Timovi i/ili pojedinci moći će da se takmiče u pet različitih igara: izrada ledenog zida, prelaz od ledenih sant,  prepoznaj junaka “Ledenog doba”, ledene kugle, trke papirnih brodića, otapanje. Budući da se junaci filma u ovom nastavku susreću sa grupom opasnih gusara, posebni punkt predviđen je i za gusarske igre.

Osim pomenutih, predviđeni su i plesni izazovi, kao i zabavni “Dečiji kviz Radija S”.
Najmlađim posetiocima namenjen je poseban kutak, gde će oni biti u prilici da crtaju omiljene junake iz filmskog serijala “Ledeno doba”.

Pojedinci i timovi od troje-četvoro dece, zainteresovani za učešće, od danas mogu da se prijave na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Isto mogu da učine i 24. juna od 11:00h, na mestu održavanja igara. Broj mesta je ograničen.

Vredne nagrade predviđene su za najbolje takmičare. Osim ulaznica za premijeru i poklona iz filma, dodelićemo i pakete knjiga izdavačke kuće “Profil knjiga”, kao i vaučere za popust na njihovo najnovije izdanje – interaktivnu knjigu sa proširenom stvarnošću, “Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata”.

Izrada ledenog zida
Cilj je za što kraće vreme savladati prepreke i preneti sve bele kocke sa jedne strane na drugu, a zatim napraviti zid ređajući kocke kao cigle.

Prelaz od ledenih santi
Takmičari treba za najkraće vreme da pređu put koji sami naprave bacajući frizbije. Ukoliko je nemoguće doći do svih frizvija, takmičari ih iznova bacaju, dok ne uspeju da naprave adekvatan put.

Prepoznaj junake iz “Ledenog doba”
Iz kutije se nasumično izvlače plišane lutke glavnih junaka filmova “Ledeno doba”. Iste treba u najkraćem roku postaviti na odgovarajuće mesto, odnosno povezati ih sa odgovarajućom slikom na baneru.

Ledene kugle

Cilj igre je preneti  “grudve” iz postavljenog bazena do određenog mesta, preko zadatog poligona.

Trke papirnih brodića

Takmičari pomoću kanapa privače papirne brodiće od linije cilja do linije starta.

Otapanje

Zadatak takmičara je da napuni malu posudu vodom iz rezervoara, savlada postavljene prepreke i tako dođe do veće posude u koju će preliti sadržaj male posude.

„Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata“, sinhronizovan na srpski jezik, premijerno će biti prikazan 1. jula u Sava centru, u tri termina - od 11h, 17h i 19h.
Na redovnom bioskopskom repertoaru i u 3D-u, film će se naći od 2. jula.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..