My-friend-from-Faro-posterU okviru Kalendara ljudskih prava jun je mesec LGBT prava i širom Srbije biće organizovani kulturni i aktivistički događaji vezani za LGBT populaciju. U Domu omladine Beograda tim povodom biće prikazani filmovi "Vikend" i "Moj prijatelj sa Fara".

Organizacija: Dom omladine Beograda, Gej lezbejski info centar, Gej strejt alijansa, Q-club, Loud & Queer uz podršku Uprave za ljudska i manjinska prava Republike Srbije i Holandske ambasade.


Subota,  23. jun, 19:00
Film: Vikend/Weekend
Režija: Andrew Haigh
Uloge: Tom Cullen, Chris New
Velika Britanija, (2011) 96 minuta
Mnogi gej magazini proglasili su ovaj film za najbolji film godine. Nakon kućne pijanke sa strejt drugarima, Russell odlazi u gej klub. Pred samo zatvaranje pokupio je Glena, ali ono što je trebalo da bude samo još jedan one-night stand postaće nešto sasvim drugačije. Na Merlinka festivalu 2011. godine dobio je nagradu Dorotina cipelica za najbolji film.
Week-End d'Andrew Haigh Trailer: http://youtu.be/fJmRQX8RjUE


Nedelja, 24. maj, 19:00

Film: Moj prijatelj sa Fara/My Friend From Faro
Režija: Nana Neul
Uloge: Anjorka Strechel, Lucie Hollmann, Manuel Cortez
Nemačka, (2008) 87 minuta
Sanjarka Mel ne može da dočeka da da otkaz i odleti u omiljenu zemlju: Portugal. Stvari se menjaju kada prelepa Jenny se sudari s njom i umalo uništi njen klasik BMW. To je ljubav na prvi problem, ali postoji jedan problem: Jenny greškom misli da je Mel dečko.
My Friend From Faro Trailer - http://youtu.be/zwePM66qjjw

--

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..