poslednji-sovjetskiObaveštavamo vas da je od 18. do 22. juna 2012. u dvorani Art bioskopa Museuma 1. festival evropskog filma- EASTWEST. Tokom četiri festivalska dana biće prikazano 11 filmova u tri programa: Leteći cirkus Evrope od 18h, Raskršća od 20h i Nightmare od 22h. Želimo da vas upoznamo sa programom za sredu, 20. jun...



LETEĆI CIRKUS EVROPE/ EUROPEAN FLYING CIRCUS
20. jun 2012.
Vreme: 18,00 h

Naziv filma: THE LAST SOVIET MOVIE/POSLEDNJI SOVJETSKI FILM
Trajanje: 79 minuta
Žanr: komedija
Zemlja: Letonija/Austrija
Reditelj: Alexanrs Petukhovs
Glavne uloge: Dzintars Belogrudovs, Yevgeniya Kryukova, Igor Klass, Voldemars Karpacs, Larisa Totunova

Kratak sadržaj:
„Posljednji sovjetski film“ je priča o piscu iz Bruklina, Džonu F. Romanovu, i njegovoj potrazi za istinom o svojim pretcima, koji su bili glavni učesnici u ruskoj revoluciji. Zabavan i izazovan, film prkosi konvenciji i pitanju stvarnosti onoga što se događa ispred i iza kamere. „Poslednji sovjetski film“ je sniman u radikalno eklektičnom stilu koji je mešavina vesterna Serđa Leonea sa Tarkovskim i Monti Pajtonom. Danak i satira starih sovjetskih akcionih heroja, „Posljednji sovjetski film“ je i naricanje za poslednji ekser u kovčegu onoga što je nekada bio sovjetski bioskop. Ajzenštajn, Pudovkin i Vertov će biti užasnuti.

UPOZORENJE: Sadrži borbe s divljim zverima, susrete sa balerinama, vožnju na trans-siberijskoj železnici, golotinju i lenjinizam.

 

Festivali: Sevilja, Tiburon, Fairport IFF (najbolji film, najbolji glumac), Split, Nacionalna nagrada za najbolju mušku ulogu (Letonija)




RASKRŠĆA / CROSSROADS
20. jun 2012.
Vreme: 20,00 h

Naziv filma: INITIATION / ZAPALJENJE
Trajanje: 92 minuta
Žanr: drama
Zemlja: Austrija
Reditelj: Peter Kern
Glavne uloge: Helmut Berger, Harry Lampl, Melanie Kretschmann, Michael Steinocher, Manuel Rubey, Matthias Franz Stein

Kratak sadržaj:
16-ogodišnji Aksel sa svojom očuhom biva uključen u neo-nacističku bandu. Kako bi se pridružio bandi on mora da se dokaže ubistvom socijalnog radnika. On beži i nalazi utočište u hemijskoj perionici, koju vodi 80-ogodišnji Gustav Tricinski (Helmut Berger). Aksel podseća Gustava na njegovog ljubavnika, kojeg je imao za vreme rata, njegovu prvu ljubav koju je izdao Gestapo-u. . Sada Aksel mora da bira između svojih uličnih homofobičnih prijatelja I prijateljstva i opsesije homoseksualnog starca.

Festivali: Berlinale, Vienale, Melburn, Prag


NOĆNA MORA / NIGHTMARE
20. jun 2012.
Vreme: 22,00 h

Naziv filma: THE GOOD NEIGHBOUR/ DOBAR KOMŠIJA
Trajanje: 96 minuta
Žanr: triler
Zemlja: Nemačka/PL
Reditelj: Stephan Rick
Glavne uloge: Maxim Mehmet, Petra Schmidt-Schaller, Charly Huebner, Helmut Ruehl, Rainer Sellien

Kratak sadržaj:
Početak novog života kao novinara u gradu daleko od kuće. Dejvid ceni da je toplo dočekan od strane komšije koji živi vrata do, Roberta, čoveka koji dokazuje da je prijatan, ali prilično nametljiv. Njihov odnos dobija nepovratan zaokret u noći kada Dejvid slučajno ubije mladu ženu. Robert, spreman da zaštitili svog novog prijatelja, nagovara ga da se reši tela i pomaže mu u skrivanju dokaza. Ništa mu neće oduzeti dragocenog komšiju. Ni osećaj krivice. Ni policija...

Festivali: Šangaj, Montreal, Mainc, Pariz, Štutgart








 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..