uma_trumanAmerička glumica Uma Turman biće junakinja drame „Girl Soldier“, u kojoj će igrati časnu sestru koja je pomogla spasavanju 140 učenica otetih u Ugandi, objavljuje dnevnik Varajeti.
Film, koji će se snimati u nezavisnoj produkciji, režiraće Vil Rej, po scenariju Stefani Pinole i Karen Kroner. Snimanje filma počeće početkom naredne godine. Film je zasnovan na knjizi „Stolen Angels“ Keti Kuk, koja govori o napadu na internat 1996. u kojem je grupa naoružanih pobunjenika otela devojke kako bi ih pretvorila u vojnike i seksualno roblje.
Jedna od učiteljica u školi, časna sestra Kerolajn pratila je otimače do njihovog kampa i zatražila puštanje devojčica. Vraćeno je njih 110, a časna sestra potom je narednih godina apelovala na roditelje, vladu, Ujedinjene nacije i papu da pomognu oslobađanju preostalih devojčica iz njene škole i ostale dece i zatočeništvu. 
Uma Turman biće junakinja drame „Girl Soldier“
Sama Uma za ovaj film kaže "Ovo je film koji je trebao da bude napravljen,neverovatno je da u vremenu kada je eksploatacija dece u ratne svrhe ta činjenica ostane neprimećena od strane zapadnih medija."
<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..