EKVDokumentarni film “EKV - Kao da je bilo nekad” je uzbudljiva i potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisnosti, ljubavi i mržnji, usponu i padu.  „EKV - Kao da je bilo nekad“ nije film koji govori samo o tragičnoj sudbini grupe. U filmu se prvi put na eksplicitan način govori o bizarnoj povezanosti re¸ima biv¨e SFRJ i rock’n’rolla, posebno „novog talasa“. Učesnici jasno i bez oklevanja govore o artikulisanim putevima droge koji su polazili iz komunističkog vrha tadašnje države a završavali u stvaralačkom procesu čitave new wave generacije u Beogradu.
Svi članovi kreativnog jezgra EKV umrli su u periodu 1992 - 2002. godine. U trenutku smrti imali su 31 godinu (Ivica Vidović), 36 godina (Milan Mladenović), 38 godina (Bojan Pečar) i 43 godine (Margita Stefanović). Niko od njih nije ostavio biološke naslednike. Sa druge strane, teško je prebrojati autore koji i danas stvaraju pod uticajem ovog benda, iza koga je ostalo sedam studijskih i nekoliko koncertnih albuma, među kojima i jedan snimljen 1986. u klubu „Kulušić“ u Zagrebu.

Sudbina Ekatarine Velike jeste najtragičnija, najintrigantnija i najvažnija priča o uzrocima i posledicama, o početku i kraju. Kao da je bilo nekad.

Film je napravila producentska kuća PDV (Produkcija Dušana Vesića) 2008. godine u Beogradu, Srbija. Proizveden je u dvcam tehnologiji i traje 86 minuta. Postprodukcija zvuka obavljena je u tonskom studiju Aleksandra Vasiljevića u Zemunu.

Televizijsku seriju, napravljenu po filmu, emitovala je Radio Televizija Srbije u periodu od 21. 9. do 12. 10. 2008. godine. www.rts.co.rs

Film ce biti javno emitovan u prostorijama kluba SKC-a(LivingRoom) sa početkom u 21h
<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..