Cassy_2U okviru manifestacije Dani Nemačke jedan zaista poseban party - povod je 20. godišnjica od pada Berlinskog zida koji je delio ovaj grad, ostavljajući duboki trag na geopolitičkoj mapi Evrope. Jednu deceniju nakon katarzičnog "pada" zida, Berlin je postao idealan milje za razvoj raznolikih umetničkih scena, pružajući prostor za istraživanje izraza daleko od mejnstrima, u napuštenim zgradama bivšeg Istočnog Berlina.Evropska techno kultura svoj najveći potisak dobila je upravo u ovom gradu, omamljenom ujedinjenjem i novom, oslobađajućom energijom. Danas, Berlin je i dalje dom nekoliko vodećih evropskih klubova i, pored Barselone, centralna tačka evropske kontinentalne klupske putanje.

CASSY (Cocoon, Berlin)

Cassy je rođena u Kingstonu-na-Temzi, u porodici oca sa Kariba i majke iz Austrije. Tamo se preselila kao dete, a zatim nazad u Englesku kao tinejdžer, kada je nastupala kao glumica i pevačica. Dok je živela u Austriji, Cassy je bila izložena raznolikoj elektronskoj muzičkoj sceni u svom najboljem izdanju. Tada je pokrenuta njena strast ka elektrosnkoj muzici, što ju je odvelo karijeri DJa i producenta.
2003. godine Cassy se preselila u Berlin i nastavila da gradi svoju reputaciju talentovanog house i minimal DJa. Među mnogim uspešnim nastupima, zadržala se na rezidenturi u klubu Panoramabar i imala čast da miksuje njihovu prvu kompilaciju. Sarađivala je sa autorima kao što su Steve Bug, Ricardo Villalobos, Luciano, DJ Elin, Dave the Hustler, Mathew Jonson i Swayzak. Cassy poseduje mističnost koja obuzima i intirigira svakog slušaoca. Kada nastupa, Cassy širi neposrednost i strast prema onome što radi, oslikavajući raznoliki skup kulturoloških uticaja. Već godinama je u stalnom pokretu i nastupa u klubovima i na festivalima širom planete, kroz saradnju sa organizacijom Cocoon.

TOBIAS. (nsi, Berlin)

Tobias Freund bavi se muzikom već 25 godina. Pored karijere uspešnog profesionalnog studijskog muzičara, Tobias iza sebe ima zavidnu biografiju techno ploča. Često su to bile saradnje, kao na primer Sieg Über Die Sonne sa Dandy Jack, kao Atom & Pink Elln sa Uwe Schmidtom (Senor Coconut), kao nsi. sa Maxom Loderbauerom, ili najskorije kao Odd Machine sa Ricardom Villalobosom. Tobias takođe snima solo materijal, pod imenom Pink Elln, i objavljuje za Ostgut, Sahko, Logistic, Wagon Repair i nsp.
Max Loderbauer i Tobias Freund nedavno su pokrenuli zajednički projekat - nsi. non standard institut - sa prvim izdanjem za Cadenza Records. Obojica su naučnici zvuka, u povratku na teren koji najbolje poznaju, u analogni svet. Njihov puristički pristup elektronskoj muzici istovremeno je osvežavajući i sofisticiran.


Visomat Inc Telematique (Berlin)

Visomat Inc. je oformljen sredinom 90ih godina na razmeđi media arta i klupske kulture tipične za Berlin, sa glavnim ciljem da se vizuelizuje muzika. Pored rada sa muzičarima, poslednjih godina proširili su fokus i na dizajn enterijera i objekata korišećenjem analogne i digitalne nosače informacija. Sa svojim video instalacijama i nastupima, Sven Gareis je deo evropskog umetničkog i klupskog pejzaža od 1998. godine. Od 2004. nastupa pod imenom Telematique. Njegov cilj je da generiše prizore koji su u bliskoj vezi sa arhitektonskim kontekstom u kome su predstavljeni. Rezultat je mnoštvo slojevitih, neočekivanih piktorijalnih svetova, koji nastaju u preciznoj sinergiji sa prisutnom muzikom.


Petak, 13. novembar - Dom omladine u 23:00
Organizacija: DIS-PATCH, GOETHE INSTITUT i DOM OMLADINE
Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.

CASSY (Cocoon, Berlin)/TOBIAS. (nsi, Berlin)/JAN NEMEČEK (Norbu, Beograd)/DEJAN MILIĆEVIĆ (Teška Mašinerija, Beograd) + Live video: VISOMAT INC & TELEMATIQUE (Berlin)

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..