trancebalkan1Trance Balkan Desorganisation je mešavina dveju generacija muzičara iz Novog Sada – bluzera, pankera i elektronskih hiphopera, udruženih s ciljem da kreiraju nešto novo i drugačije. Dok su u isto vreme i uravnoteženi i progresivni, Trance Balkan Desorganisation inkorporira sirov zvuk klasičnih bubnjeva i pomerenih zvukova bas gitare u veliku količinu elektronke, pažljivo planirajući svaki detalj zasebno i miksajući ga sa hophop-om i breakbeat-om, pankom, bluzom i fankom.

Tekstovi su angažovani, ali jednostavni i upravljani ka tome da podignu raspoloženje slušalaca, dok su im nastupi siloviti i ritmični. Rezultat toga je muzika koja pokreće na igru. Članovi benda su: Bebec (bass gitara), Špira (vokal i sintisajzer), Cina (bubnjevi), DJ Dee (gramofon i prateći vokal), Miša Romić (zvuk).

Trance Balka Desorganisation su trenutno u studiju i snimaju novi album.
http://www.myspace.com/trancebalkan


Trance Balkan Desorganisation, 13. Novembar, 22h
Edie Sedgwick / Cut Self Not / Kriške, 14. Novembar, 21h
Jeniferever, 15. Novembar, 20hTRANCE BALKAN DESORGANISATION – koncert
Šamarčina – koncert
Conquering Jungle Lion
Cena karte u pretprodaji u Kulturnom centru GRAD će biti 300 RSD, a na ulazu 500 RSD


Edie Sedgwick (New York, US) / koncert
Cut Self Not / koncert
Kriške / koncert


Od kada je krajem 90-ih otkrio da voli nositi koktel haljine i visoke potpetice, da s vremena na vreme ode na turneju vodeći sa sobom IPod kao prateći bend i piskarati sa podsmehom o kultu slavnih ličnosti u Americi potpisujući se sa Edie Sedgwick, u životu Justina Moyera dosta se toga desilo. El Guapo je bio u punom naboju svog art punk eksperimentisanja i izdao par ludih izdanja za legendarni Dischord pre nego što je prerastao u SuperSystem, potpisao za Touch&Go i razvukao Justin-ov život na relaciju Vašington - Njujork.

I pored učestalih turneja i snimanja ostalo je dovoljno prostora da se desi bend Antelope i dva sjajna EP-ja, a zatim i dugosvirajući album sa ovim bendom, i da se svi nađu u katalogu kultnog vašingtonskog lejbla (Dischord).
Raspadom SuperSystem-a i malim zatišjem Antelope-a posle nekoliko turneja Justin je konačno došao u situaciju da se malo ozbiljnije posveti perici, karminu i šljokicama, i da Edie konačno zaživi kao full time umetnički projekat.

Na predstojećoj turneji, drugoj evropskoj u poslednjih nekoliko meseci, predstavljaće još uvek sveži album ”Things are getting Sinister and Sinisterer” za čije je snimanje i produkciju u pomoć Moyer-u priskočio Ian Mackaye (Minor Threat, Fugazi, Dischord) da bi ga kasnije i izdao na svojoj, gorepomenutoj etiketi.

Prilično svedena i igriva verzija post punk-a, bazirana pre svega na basu i bubnju uz tu i tamo još po koji instrument i efekat, je ono što krasi zvuk Edijevog novog albuma i u čemu će svi koji se te novembarske večeri zadese u ‘’gradu’’ moći da uživaju.

www.ediesedgwick.biz
www.myspace.com/ediesedgwick
www.dischord.comDruštvo Justin-u i jednoj od rotirajućih postava koje će ga pratiti ovom prilikom praviće, iz studija sveže izašli, Cut Self Not - beogradski math-rock/punk trio čiji bi album prvenac konačno trebalo da se pojavi početkom naredne godine, kao i Kriške, skupina vec prekaljenih beogradskih indie muzicara od kojih se u ovoj kombinaciji mnogo očekuje..

www.myspace.com/cutselfyes
www.myspace.com/krischke


Vrata KC Grad za ovu priliku biće otvorena od 21h, bendovi krenuti neznatno kasnije, te apelujemo na sve da dođu na vreme ne bi li izbegli gužvu na ulazu, zbog koje je na našem poslednjem koncertu (36 Daggers, Analena), deo publike ostao uskraćen za polovinu nastupa. Karte će u pretprodaji koštati 300, a na dan koncerta 400 dinara i biće dostupne u prostorijama KC Grad.

Vidimo se!

www.myspace.com/supersizesheJeniferever (Švedska)


Istorija benda počinje sredinom 90-ih, kada tri njegova člana, Fredrik Aspelin, Olle Bilius Kristofer i Jonson počinju svirati muziku u gradu Uppsali, Švedska. Jeniferever bend osnovali su u 2000. godine , zajedno s Johanom Zeitlerom koji je kasnije napustio bend u 2003. Martin Sandstrom iz lokalnog benda Caterpillar Ghost zauzeo je njegovo mesto iste godine. Album “Choose the Bright Morning” objavljen je u Velikoj Britaniji marta 2006 za Drowned in Sound Recordings. Tokom proleća bend je odradio dve velike promo turneje i promovisao album. Album i turneja su doneli vrlo pozitivne reakcije medija i doveli do veće pažnje publike.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..