U utorak, 14. januar u 19.00 u Gleriji SKC-a otvaranje izložbe EX Fotografije iz fundusa Foto-saveza Srbije. Projekat „EX‟ je istraživanje Žarka Aleksića i Jelene Micić zasnovano na fotografijama iz fundusa Foto saveza Srbije koji broji preko 2.000 originalnih radova.

 

Na izložbi koja je rezultat ovog istraživanja biće predstavljene različite tendencije u istoriji srpske fotografije, sa posebnom pažnjom usmerenom ka inovativnim i neuobičajenim pristupima fotografskom mediju.

 

Foto-savez Srbije jeste neprofitna organizacija osnovana sa ciljem unapređenja i afirmacije fotografije na svim nivoima. Okuplja oko 30 foto-klubova i preko 900 članova iz svih krajeva Srbije, a odnedavno broji i članove iz inostranstva.

 

Ova izložba edukativnog karaktera, nudi mogućnost sagledavanja originalnih radova nastalih u periodu od 1946. do 2000. godine. EX pokušava da napravi spoj u kontinuitetu između fotografija iz fundusa i savremenih fotografskih tendencija pokazujući fotografije najrazličitijih autorskih pristupa. U tom smislu izbor obuhvata kolaže, duple ekspozicije, sekvence, montaže, konceptualne, kao i fotografije nastale eksperimentisanjem  tehnikom i formatima.

 

Ulaz slobodan!

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..