Vikimedija Srbije Vas, u saradnji sa KC „Nea Pangea“, sa zadovoljstvom poziva na izložbu povodom svečanog proglašenja pobedničkih fotografija foto-konkursa „Wiki Loves Monuments 2013 – Serbia“, kao i dodele nagrada. U subotu 16. novembra u 18h u Kulturnom centru „Nea Pangea“, Crnogorska 8, Beograd.


Učesnici - Članovi žirija (Geza Lenert, Milenko Savović, Milovan Ulićević, Branko Milešević, Božidar Vitas, Zoran Mojsin, Lazar Leković, Čedomir Biuković). Predsednik Vikimedije Srbije (Goran Obradović). Autori pobedničkih fotografija.


"Wiki Loves Monuments 2013 - Serbia", u organizaciji Vikimedije Srbije, je foto- konkurs, čiji je cilj bio prikupljanje fotografija nepokretnih kulturnih dobara širom zemlje i njihovo slanje pod slobodnom licencom, kako bi one bile svima na raspolaganju, odnosno, javno dostupne.


Ovo takmičenje je deo globalnog "Wiki Loves Monuments" projekta, u kom je ove godine učestvovala 51 zemlja sveta i na koje je pristiglo ukupno oko 370.000 fotografija, čineći ga najvećim foto-konkursom svih vremena. Srbija je u njemu učestvovala sa oko 3.000 poslatih fotografija.


Pobednici na nacionalnim nivoima i finalisti za ulazak u dalji krug takmičenja na globalnom nivou proglašeni su krajem oktobra i povodom toga Vas pozivamo na izložbu deset najboljih fotografija na nivou Srbije, na kojoj će zvanično biti proglašeni pobednici i svečano dodeljene nagrade.


Sajt: wlm.wikimedia.rs

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..