Peaceful Planet - Centralna ideja izložbe leži u potrebi čovečanstva za promenom, što mu onemogućava da konstantno živi u stabilnom okruženju. Niko ne misli da će budućnost biti slična sadašnjosti: očekuje se promena i radi se na menjanju života. Taj proces je zajednički u svim oblastima i uključuje različite nivoe. Izložba će iti otvorena od 07.11. do 22.12. Beo Project-u.


Od Argonauta sa zlatnom runom, preko pomorskih ekspedicija, do aktuelnog odlaska na Mars, čovečanstvo je uvek imalo želju da pomera unapred utvrđene granice i zaputi se ka nepoznatim teritorijama gde se veoma često stekne duboko znanje o sebi samom, u toj meri da se Avantura transformiše u Istraživanje samog sebe.


Šta je to što motiviše pojedinca da se uputi na takvo putovanje?


Kakvu vrednost nosti činjenica da se krene u misiju sa koje povratak nije izvesan?


Marko Pecota (Marco Pezzota) dovodi u pitanje potrebu muškarca ili žene da dokažu posedovanje izuzetnih odlika koje im omogućavaju čuvene poduhvate po kojima će ih pamtiti potomstvo.


Kroz radove koji će biti izloženi prepoznaje se autorova želja da umetnost sačuva odnos sa mračnim dnom, neizbežnim ponorom i dionizijskim osećajem neodređenosti. Sama ideja o Potrazi podrazumeva izlazak iz sebe, otvaranje sopstvenog polja i posmatranje ljudi iz drugačije perspective.


Originalna umetnička interpretacija ide u prilog estetskom i formalnom izboru rada, koji čine fotografije odštampane na platnu.

 

Marco Pezzotta - Rođen u Seriate (Italija) 1985, Marco Pezzotta je diplomirao na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Milanu Brera dok je master studje završio u Schuler Umetničkoj školi u Berlinu Weissensee. 2013. je učestvovao u rezidencijalnom programu SeMA Seoul. Muzeja Umetnosti u Seoulu (Južna Koreja) i u Beču Museumsquartier kao gost Quartier21.  Stacioniran je većinom u Berlinu.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..