Modna dizajnerka Nataša Šarić, kreatorka odevnih predmeta i detalja za muškarce i žene, otvoriće u četvrtak 24.oktobra u 21 čas, u Galeriji O3one, svoju novu izložbu kravata pod nazivom „Planet 312“ i na taj način najaviti Perwoll Fashion Week (Beogradsku nedelju mode).

 

Izložbu će činiti multimedijalna postavka od 12 kostima sa kravatama iza kojih će biti projektovan video rad sa jedinstvenim fotografijama i atmosferom od 300 kravata. Uz spore kadrove bez naglih rezova i sa mnoštvom krupnih planova, video rad će posetiocima slikovito dočarati duh kravata i karaktere onih koji ih nose.

 

Kravate Nataše Šarić su jedinstvena pojava. Složenije su jer je autor radio na istraživanju i eksperimentisanju te se umetnička strana kravate prikazuje u drugačijem svetlu. Kravate su trodimenzionalne, naizgled stilizovane okvirom geometrijskog manira, kombinovane od različitog materijala koji budi stvaralačku interakciju. Nataša Šarić se posvetila proučavanju kravate i njene simbolike na sebi svojstven način ostavljajući dubok autorski pečat.

 

Pored toga, na kravatama će biti prikazani crteži i slike tj. dela našeg poznatog slikara Zorana Velimanovića, koji je izlagao u Italiji, Francuskoj, Portugaliji i Mađarskoj. Kravate su izrađene različitim tehnikama i svaka od njih je ponaosob instalacija i priča za sebe. Lajtmotiv izložbe je „New generation of ties - Nova generacija kravata“ u kojem svaka kravata predstavlja po jedan karakter.

 

- Na izložbi će posetioci moći da vide kravate u različitim momentima stvaranja i inspiracije, ali i da kroz jedan drugačiji utisak razumeju zašto ona polako postaje malo umetničko delo. - rekla je Nataša Šarić. Svi posetioci izložbe dobiće na poklon kravatu-ogrlicu od gume sa logotipom Nataše Šarić, dok će goste zabavljati DJ Ana Pajković, odevena u kreacije Nataše Šarić. Izložba traje do 4. novembra i ulaz je slobodan.
 
 
    
      

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..