Juče u galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8) otvorena je velika interaktivna putujuća izložba sa radionicama i takmičenjima „Tvoj čarobni svet” koja će trajati  do 24. septembra. Umetničke radionice održavaće se radnim danima od 11 do 15 časova.


U propratnim aktivnostima izložbe učestvovaće preko 1.000 dece, koja će imati priliku da u sedam umetničkih radionica izrađuje kostime i figure iz bajki i pravi likove, priče i predele iz bajki u različitim tehnikama (strip, karikatura, animirani film, glina, likovne tehnike). Pored mnogobrojnih umetnika, sa decom će raditi studenti Filološkog fakulteta – odsek nemački jezik, i likovni pedagozi Dečjeg kulturnog centra Beograda.


Larisa Stambolija i Marijana Tomović, nastavnice iz Osnovne škole Kralj Petar I iz Beograda, koje učestvuju u projektu sa svojih 25 đaka sedmog i osmog razreda, rekle su nakon otvaranja da su učenici izuzetno entuzijastični i zainteresovani za radionice i da iskreno uživaju u istim kroz interaktivno vežbanje i učenje nemačkog jezika. Napomenule su takođe da su đaci izuzetno naklonjeni učenju nemačkog jezika pogotovo kroz modernije pristupe učenju kao što je učenje uz video igrice i da im se posebno svidela radionica o animaciji i vizuelnim efektima.


Ovim projektom Gete-Institut Beograd u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom želi da unapredi kreativno bavljenje nemačkim kao stranim jezikom kod učenika osnovnih škola, kao i da potpomogne uspešan rad nastavnika.
Gete-institut Beograd takođe ima nameru da putem izložbe podrži osnovne škole u nastavi nemačkog jezika. Odmah nakon izložbe, škole koje su učestvovale dobijaju materijale za nastavnike nemačkog jezika koje mogu da koriste u nastavi.


Izložbu realizuje Goethe-Institut Bograd u saradnji sa Dečjim Kulturnim Centrom Beograd I uz podršku Biblioteke grada Beograda, Centra za kulturnu akciju „OKO NAS ”, Crater VFX Trening centra I organizacije „ZfA Deutsche Auslandsschularbeit International”.


„Kada čovek u stranom jeziku prepoznaje samoga sebe , onda je to sasvim posebna vrsta ogledala.“
Johan Volfgang fon Gete

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..