U holu zgrade Narodne banke Srbije na Slaviji u četvrtak, 25. jula, u 11.30 časovasvečano će biti otvorena sedma po redu izložba fotografija „Primenjena nostalgija“. Izložbu,u saradnji s Ministarstvom spoljnih poslova Vlade Srbije, organizuje Kancelarija za evropske integracijekao deo njene aktivnosti u realizaciji „Strategije komunikacije Vlade o pristupanju Srbije Evropskoj uniji“.

 

Izložbu će otvoriti ministri spoljnih poslova Srbije i Litvanije gospodin Ivan Mrkić i gospodin Linas Linkevičijus, uz kratka obraćanja predstavnika Kancelarije za evropske integracije i stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji, koji je i finansijski podržao ovu aktivnost. Izložba će biti predstavljena do kraja godine i publici u Viljnusu.
Autori izložbe IngeJoudite iz Viljnusa (Litvanija) i Nenad Petrovićiz Beograda želeli su da,kroz slikovitu priču, prikažu fotografije koje dočaravaju sličnosti između Viljnusa, glavnog grada Litvanije, i Beograda –fotografije mesta, događaja, scena i ljudi. Osnovna ideja „Primenjene nostalgije” je da unapredi kulturnu razmenu između dveju zemalja, kao i da promoviše evropske vrednosti i saradnju Srbije s državama članicama Evropske unije.

 

Izložba će biti otvorena do 1. avgusta.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..