Pozivamo Vas da učestvujete na Desetodnevna Masterklas radionica: KARTON, ZEN, GRAĐEVINSKI MATERIJAL. (Pripremna faza obeležavanja 65 godina postojanja Šumatovačke: izrada umetničkih dela KUTIJA/KUĆA u kojima će biti deponovani drugi umetnički sadržaji koji na određeni/odabrani način predstavljaju koncept/e rada Šumatovačke). Vreme održavanja: od 06. do 16. septembra 2013. godine, svakodnevno od 17 sati do 21 sata.

 

Mesto održavanja: Studio na spratu, Šumatovačka – Centar za likovno obrazovanje, Šumatovačka 122, 11000 Beograd.

 

Autor i zen majstor: Kosta Bunuševac, diplomirani slikar, multimedijalni umetnik, scenograf, umetnik/glumac u teatru, filmu i na televiziji, dizajner, marketing mag, umetnik-pronalazač, umetnik-muzičar, umetnik-arhitekta itd.

 

Konkurs je otvoren do 01. septembra 2013. godine. Potrebno je dostaviti: kraću biografiju i motivaciono pismo (ukupno do 1000 karaktera). Intervju sa prijavljenim učesnicima/ama je 03. septembra 2013. godine sa početkom od 12 sati. Odabir učesnika/ca radionice izvršiće Kosta Bunuševac, autor i zen majstor master klasa. Maksimalni broj učesnika/ca je dvanaestoro. Cena master klasa je 100 dinara po satu za svakog učesnika/cu.

 

Datum objavljivanja rezultata: 04. septembra 2013, na vebadresama: OVDE & OVDE

Prijave slati Danijeli Rančić, stručnoj saradnici za programe Šumatovačke na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Kontakt telefoni: +381 11 640 48 46 i +381 60 50 40 575.

Tehnički koordinator: Ana Srdić, apsolventkinja istorije umetnosti.

 

POVOD: OBELEŽAVANJE 65 GODINA POSTOJANjA ŠUMATOVAČKE!

           

I FAZA: KUTIJA/KUĆA

 

Šumatovačka  -  Centar za likovno obrazovanje u 2013. godini obeležava značajan jubilej: 65 godina postojanja i rada u prostoru umetničkog obrazovanja i kulture ne samo na teritoriji Beograda i  Srbije već i nekadašnje Jugoslavije, kao i Evrope i sveta, posredno i putem svojih alumnia – nekadašnjih polaznika/ca, manje ili više poznatih autora/ki  iz različitih oblasti umetničkog izražavanja i stvaralaštva.

 

CILJ:

 

PROZVODNjA 100 KOMADA KUTIJA/KUĆA, ODNOSNO UMETNIČKIH, AUTORSKIH DELA,  PREMA PLANU I OD MATERIJALA ZADATIH MASTERKLASOM, KOJE POSTAJU DEO PROGRAMA OBELEŽAVANjA 65. GODINA ŠUMATOVAČKE.  

 

OPIS RADIONICE:

 

(VEŠTINA PRAVLJENJA STVARI OD KARTONA) STVAR-PREDMET-OBJEKAT SE REALIZUJE PUTEM PLANA/IDEJE, KOJA SE MATERIJALIZUJE U KARTONU. PLAN JE GEOMETRIJSKI NACRT SA SVIM MERAMA KOJE ĆE IMATI PREDMET. PREDMET JE UVEK APSOLUTNO TRODIMENZIONALAN. RAD NA IZRADI PREDMETA PODRAZUMEVA SAMO DVA GLAGOLA: SEČENjE DELOVA I SPAJANjE DELOVA ODREĐENIM LEPKOM. POSLEDNJA FAZA PODRAZUMEVA TREĆI GLAGOL: FARBANJE DELOVA PREDMETA.

 

ALAT:

KRALj SKALPEL, PRINC LENjIR, MINISTAR GRAĐEVINE, LEPAK I ŠPICASTA GOSPOĐA OLOVKA. MAKAZE UVEK NEČEMU POSLUŽE I ŠMIRGLA NA TAJNOM ZADATKU. ZA FARBANJE KUPIMO GRČKI POLIKOLOR I KINESKU ČETKU NA KOJOJ PIŠE:

„579 ETERNA PURE BRISTLE CHINA“.

 

UHVATIMO GOSPOĐU VEČNOST POD RUKU I KRENIMO DA SEČEMO KARTON.

Kosta Bunuševac, iz skripte za Masterklas: KARTON, ZEN, GRAĐEVINSKI MATERIJAL, 2013. godina

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..