12-zoomorfni-zrtvenikKao i prilikom realizacije izložbe "Biti Rimljanin", koju možete posetiti svake subote i nedelje u terminu od 10 do 17 časova, zainteresovanim posetiocima će i ovoga puta biti pružena prilika da odabirajući eksponat iz zbirki Narodnog muzeja učestvuju u kreiranju nove izložbe u okviru projekta "Blago nama".

Na internet prezentaciji - www.narodnimuzej.rs i društvenim mrežama Narodnog muzeja posetioci imaju mogućnosti da nakon upoznavanja izuzetnih arheoloških predmeta iz Zbrike za mlađi neolit i eneolit odaberu najinteresantniji. Upoznajući autentične svedoke vinčanske kulture, njihovih verovanja i umetničkog izraza posetioci će glasajući odlučiti koji od ponuđenih predmeta bi želeli da vide na izložbi "Bogovi i heroji". Potvrđujući da ništa ne može da nadomesti susret sa autentičnim kulturnim dobrima, interpretirajući i kontekstualizujeući prošlost, posetioci će razviti živ dijalog sa baštinom osiguravajući njeno očuvanje i trajanje.

Zahvaljujući izložbi "Bogovi i heroji" saznaćemo u šta se verovalo, kako su se verovanja tokom proteklih milenijuma menjala i na koje načine su

stanovnici ovih prostora svoja verovanja materijalizovali u glini, kamenu i bronzi.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..