Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka već šest decenija uspešno priprema polaznike za sve umetničke škole i akademije. Program pripreme Scenskog i savremenog kostima, drugu godinu zaredom uspešno vodi Dragana Lađevac-Brkić, diplomirana kostimografkinja i dizajner brenda Hooding Streetwear – kolekcije za bebe.

Dragana Lađevac-Brkić kaže: Svaka generacija je poseban poduhvat. Na kraju nekako zajednički prerastemo taj odnos profesor-učenik i postanemo tim. Najbitnije je što radim sa ljudima koji su spremni da se bore za svoje snove, individualno potpuno različiti, posvećeni i vredni, talentovani i inspirativni za rad. Pored napornog programa uvek je bilo mesta za priču, kafu, konkurse, ali i nagrade.

Na izložbi su prikazani radovi grupe polaznika nastali u okviru različitih programskih zadataka a samim tim i u različitim medijima.

Transponovanje kao jedan od zadataka u okviru nastavnog programa svako je protumačio po sopstvenom viđenju, gde su se polaznici susreli sa konceptom kao ključnim segmentom stvaralačkog procesa. Rezultat je storytelling kao refleksija njihovog karaktera,igra značenja, predstavljen transponovanjem jednog pojma u drugi, bez strogog vezivanja za kostim kao medij.

Autori - izalagači: Vesna Slavnić, Milica Nikolić, Nevena Krivokapić ,Maja Filipović, Velimirka Damjanović, Teodora Ilić i Nikola Pandurov.

Izložba će biti otvorena do 10. jula.
<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..