Pozivnica-Prolecne-sveskeU utorak 05. juna 2012. u 16 sati, povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, u Centru za likovno obrazovanje - Šumatovačka održaće se besplatna dečija radionica pod nazivom Prolećne sveske.

Dan zaštite životne sredine obeležava se širom sveta i tada se pokreću brojne aktivnosti u koje je uključena javnost, a koje propagiraju odgovorni odnos prema okruženju.

Sa zrelošću ustanove kulture od značaja koja deluje u prostoru umetnikog stvaralaštva i obrazovanjnja već više od šest decenija, Šumatovačka svojim aktivnostima teži da doprinese boljem i kvalitetniijem životu svakog pojedinca. Radionica «Prolećne sveske», namenjena je pre svega najmlađima, onima koji su najviše uskraćeni savremenim načinom života za jedinstveno iskustvo saznavanja o sebi i svetu koji ih okružuje kroz neposredan kontakt sa prirodom.

Cilj radionice je da omogući mališanima da se kroz stvaralaštvo i igru upoznaju bolje sa običnim biljkama, iz svakodnevnog okruženja, kao što su maslačak, bokvica, detelina, rusomača, popino prase i slično; da probude svest o značaju okruženja kroz radost saznavanja novih stvari na kreativan i maštovit način.

Na radionici će svaki učesnik imati priliku da napravi svoju «prolećnu» svesku koristeći isključivo prirodne materijale – reciklirani papir (natron) kao osnovu, a biljke prikupljene u prostoru Vračarske bašte kao motiv za oslikavanje i ukrašavanje svezaka. Takođe, tada ćemo saznati zanimljive informacije o (biljnom) svetu oko nas.
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..