papirnati-pinterProgram Kulturnog centra REX
DECEMBAR 2011.



 

 


petak, 2. decembar, 21:00
PORUB #7
U petak, 2. decembra od 21:00, u Kulturnom centru Rex održaće se sedmi Porub.
Biće predstavljena 3 projekta na kojima je učestvovalo 6 autora:
Knjižica vokovizuela Marine Milanović,
Minijaturno poetsko i ilustrativno štampano izdanje poezije Nade Amsler, ilustracija Emilije Radojičić (Ema 62) i preloma Borjana Grujića,
Razgovor sa publikom o minimalizmu koji će voditi Pavle Popov.
Nastup Pavla Popova uz video rad Nikole Marinkovića, kompozicije: Years, House ih the wind, Dobro drvo l i ll


nedelja, 4. decembar
OFF FRAME FESTIVAL
Grupa „Hajde da…“, u saradnji sa kulturnim centrom „REX“, Udruženjem slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“, „Centrom za ratnu traumu“ i Ustanovom kulture „Vuk Karadžić“ organizuje prvi regionalni festival angažovanog teatra, pod nazivom „Van okvira/Off Frame“, koji će se održati od 4. do 10. decembra 2011. godine.
Festival će okupiti stvaraoce koji kroz pozorišnu umetnost govore o važnim društvenim pitanjima: nasilju, isključenosti/uključenosti osoba sa invaliditetom u društvenu zajednicu, problemima maloletnih osuđenika, posledicama ratova 1991 -1999, izazovima pred kojima se nalaze savremeni muškarac i žena, mogućnostima pozorišnog rada sa starim osobama i decom itd.
Na festivalu će biti izvedeno deset pozorišnih predstava, pretežno nezavisne produkcije, iz Srbije, sa prostora bivše Jugoslavije, kao i iz Mađarske, Rumunije i Bugarske, koje se bave temama prava osoba sa invaliditetom, ratnih veterana i drugih marginalizovanih grupa. Pored toga, biće organizovani okrugli stolovi o društveno važnim pitanjima, kao i radionice na kojima će učesnici moći da steknu iskustva o radu sa osetljivim grupama u okviru savremenog teatra.
Program će biti realizovan u KC Rex, prostorijama Dah Teatra, UK Vuk Karadžić, Malom pozorištu „Duško Radović“ i ApsArt Pozorištu zajednice.
Podršku festivalu su pružili Ministarstvo rada i socijalne politike, Grad Beograd i ERSTE Fondacija.
Detaljan program festivala: http://www.off-frame.org/#!program


20:00 - Otvaranje festivala
Performans „Program intermezzo“
ERGstatus plesni teatar, Srbija


20:30 - Predstava „Tanatos“
Grupa „Hajde da...“, Srbija


ponedeljak, 5. decembar
OFF FRAME FESTIVAL
09:30 -14:00 - Radionica „Zajedno“ (Grupa „Hajde da...“, Boris Čakširan)
14:30 -15:00 - Prezentacije projekata koji su bili realizovani u (post)konfliktnim i
multietničkim sredinama
Prezenterke: Ljubica Beljanski Ristić, Milena Bogavac
15:00 -16:00 – Okrugli sto „Da nam živi, živi rad/t (ili život i rad u post-konfliktnim
sredinama)“
Gosti: Anita Mančić, Marčelo, Ljubica Beljanski Ristić, Milena Bogavac,
Milan Colić, Miodrag Tasić, Novica Kostić...
Moderator: Bojan Đorđev (TKH)


ponedeljak, 5. decembar, 19:00
JAVNE KONSULTACIJE / UNDER THE BRIDGE - HELSINKI
Razgovor sa radnicima u kulturi, umetnicima, aktivistima i teoretičarima iz Srbije, Nemačke i Finske
Projekat „Under the Bridge – Helsinki“ (Ispod mosta – Helsinki) nastoji da pruži širu sliku o društvenom i političkom položaju migrantskih radnika i radnica Roma i Romkinja u Evropi i da stvori održive koncepte njihovog stanovanja, koristeći umetničke i političke metode. Prva faza projekta bilo je mapiranje položaja migranata sa Balkana koji žive i rade u Helsinkiju. U drugoj fazi projekta su razvijeni konkretni koncepti stambenih rešenja. Umetnici, aktivisti, političari i teoretičari predložili su nove metode i specijalizovane strategije za bavljenje ovim pitanjem, iz različitih uglova, i razvili održive ideje.
U Kulturnom Centru REX održaće se javni događaj i sastanak članova istraživačke grupe, osnovane u prvoj fazi projekta, u novembru 2010, pod nazivom „The Pull Factor / Under the Bridge – Helsinki“, a koju čine učesnici i učesnice seminara i debate „The Housing Agenda / Under the Bridge – Helsinki“, održane septembra 2011. u Helsinkiju.
U raspravi će učestvovati sledeći govornici: Saara Hannus (Helsinki, umetnica i članica istraživačke grupe X-OP), Paula Lehtonen (Helsinki, umetnica i članica istraživačke grupe X-OP), Vladan Jeremić (umetnik, politički i kulturni radnik, autor projekta Under the Bridge – Helsinki), Dejan Marković (romski političar i aktivista), Nebojša Milikić (Kulturni Centar REX), Lidija Mirković (romska aktivistkinja i umetnica), Johanna Raekallio (Helsinki, umetnica i članica Study Group X-OP), Rena Rädle (autorka projekta Under the Bridge – Helsinki), Jovana Vuković (Regionalni centar za manjine) i drugi.
Svrha javnog savetovanja je evaluacija dosadašnjih rezultata i razmatranje budućih mera. Najavljeni gosti i publika će tokom savetovanja razmotriti predloge i ideje relevantne za buduće konceptualizacije projekta, kao i postojeći dokument, „Helsinki Housing Manifesto“ (Helsinški stambeni manifest ).
Najavljene gošće iz Helsinkija, Saara Hannus, Paula Lehtonen i Johanna Raekallio, predstaviće svoje doprinose i razgovarati o eventulanim kritičnim tačkama ili plodnim metodama. Učesnici seminara održanog u Helsinkiju, osvrnuće se na svoju ulogu i način na koji su pristupili ovom projektu.


Dodatne informacije o projektu „Under the Bridge – Helsinki“


Za vreme svoje umetničke rezidencije u Helsinkiju, u okviru projekta X-OP i u organizaciji Umetničke škole MAA iz Helsinkija, tokom 2010, kao i za vreme boravka u okviru HIAP (Helsinški međunarodni umetnički program), tokom 2011, Vladan Jeremić i Rena Rädle su nastavili svoj dugoročni projekat povezan sa sve većim problemom nasilnog rušenja romskih naselja u Evropi. Ove godine, oni su pokrenuli rad na programu za rešavanje stambenog pitanja migrantskih romskih i drugih prekarnih radnika. U taj proces su se uključili brojni aktivisti, radnici, umetnici, teoretičari i političari iz Finske, Velike Britanije, nemačke i Srbije, koji su uzeli učešća u radnim grupama i debatama.
The Pull Factor / Under the Bridge - Helsinki
U okviru radionice istraživačke grupe X-OP, tokom novembra 2010, Vladan Jeremić i umetnici i aktivisti iz Helsinkija, uradili su intervjue o položaju romskih migrantskih, prekarnih radnika, u socijalnom centru Satama u Helsinkiju. Pošto je ubrzo bio identifikovan kao „Pull Factor“ (faktor privlačenja u Helsinki), vlasti su zatvorile ovaj centar. Gradske vlasti su u septembru 2011. srušile romsko naselje, uz pomoć policije, a njegovi žitelji su proterani.
Slike i detaljna svedočanstva o susretima o susretima i razgovorima sa žiteljima i njihovim simpatizerima, kao i sa gradskim zvaničnicima, policijom i drugima, objavljeni su u publikaciji „The Pull Factor – Under the Bridge Helsinki“, koja je pripremljena i distribuirana na više jezika.
Autori: Johanna Raekallio, Paula Lehtonen, Saara Hannus i Vladan Jeremic. U publikaciju je uključen i strip/ informator kolektiva Zampa di Leone, priređen na engleskom, romskom i srpskom jeziku.


The Housing Agenda / Under the Bridge – Helsinki


Za vreme boravka u okviru HIAP, Vladan Jeremić i Rena Rädle su u Ateneum Art Museum organizovali seminar i raspravu na temu „Stambena agenda“ (The Housing Agenda), s namerom da se dođe do predloga za rešavanje stambenog pitanja romskih i drugih prekarnih radnika u Evropi. Rezultat je bila ideja o izgradnji trans-urbane mreže „migrantskih hotela“ u mnogim evropskim gradovima, namenjene romskim prekarnim i migrantskim radnicima i drugim prekarnim migranstkim radnicima, kao i niz predloga za utvrđivanje jedinstvenih načela za lokalna stambena rešenja, koja bi se ostvarila uz podršku Evropskog socijalnog fonda.
http://www.hiap.fi/event/housing-agenda-under-bridge-helsinki
Učesnici: Vladan Jeremić (politički aktivista i umetnik, Srbija), Dejan Marković (romski političar i aktivista iz Beograda), Lidija Mirković (umetnica, nemačka), Silvia Modig (poslanica finskog Parlamenta i članica Gradskog odbora za planiranje), Damian Le Bas (pisac, UK), Panu Lehtovuori (arhitekta, profesor urbanizma, Helsinki), Marita Muukkonen (kuratorka, Helsinki), Gareth Rice (društveni mislilac, pisac, urbani politički ekonomista, Helsinški Univerzitet), Rena Rädle (umetnica, aktivistkinja, Srbija), Roman Schatz (novinar i pisac, Helsinki), Ivor Stodolsky (kurator, istraživač, pisac, Helsinki-Berlin), Miranda Vuolasranta (izvršna direktorka Finskog romskog foruma, Helsinki), Eetu Viren (teoretičar, aktivista Free Movement, Helsinki), Thomas Wallgren (član Gradskog saveta Helsinkija).

Javne konsultacije/ Under the Bridge – Helsinki podržali su Kulturni Centar REX, Biro Beograd, FRAME i Finski umetnički savet



utorak, 6. decembar
OFF FRAME FESTIVAL
09:30 -14:00 - Radionica „Zajedno“ (Grupa „Hajde da...“, Boris Čakširan)
14.30 -15:00 - Prezentacija rada na zaštiti žrtava i smanjenju nasilja
Prezenteri/ke: Incest trauma centar, Centar E8
15:00 -16:00 - Okrugli sto „Nasilje i njegovi prijatelji“
Gosti: Iva Milošević, Vladica Milosavljević, Nikola Rakočević, Anđelka Nikolić, Jelena Vuksanović, Incest trauma centar, Centra E8, „Škola bez nasilja“ Moderator: Bojan Đorđev (TKH)
18:00 -19:00 - Off za mlade
Predstava „Papirnati Pinter“
Scena Carina, Srbija


sreda, 7. decembar
OFF FRAME FESTIVAL
09:30 -14:00 - Radionica „Zajedno“ (Grupa „Hajde da...“, Boris Čakširan)
Pozorište zajednice
12:00 -14:00 - Radionica “Kako radimo u institucijama” (Aleksandra Jelić, ApsArt)
14.30 -15:00 - Prezentacija projekata primenjenog pozorišta koji su realizovani u
zatvorima, institucijama socijalne zaštite...
Prezenteri/ke: Aleksandra Jelić (ApsArt), Nikola Zavišić i Maja Pelević.
15:00 -16:00 - Okrugli sto „Kako možemo raditi iza zatvorenih vrata“
Gosti: Maja Pelević, Nikola Zavišić, Aleksandra Jelić (ApsArt),
Moderator: Bojan Đorđev (TKH)
20:30 - Predstava „Still“
Marta Ladjanszki, Mađarska


četvrtak, 8. decembar
OFF FRAME FESTIVAL
09:30 -14:00 - Radionica „Zajedno“ (Grupa „Hajde da...“, Boris Čakširan)
14.30 -15:00 - Prezentacija pozorišnih projekata za/sa bebama i starim osobama.
Prezenteri: Boris Čakširan i Dalija Aćin
15:00 -16:00 - Okrugli sto „O smrti i drugim tabuima“
Gosti: Marko Manojlović, Nela Antonović, Boris Čakširan, Dalija Aćin, Tatjana
Pajović
Moderator: Bojan Đorđev (TKH)
Pozorište zajednice
18:00 -19:00 - Off za mlade
Predstava „Zavodska bajka“
ApsArt, Srbija


petak, 9. decembar
OFF FRAME FESTIVAL
10:00 -11:30 - Radionica „Primenjeno pozorište i ključne kompetencije“
(Ljubica Beljanski Ristić, CEDEUM)
12:00 – 14:00 – Off za sutra - Susret organizacija koje se bave društvenim pitanjima i rade na polju primenjenog pozorišta.
14.30 -15:00 - Prezentacije projekata koji se bave predstavom muškarca i žene u
savremenom društvu
Prezenteri/ke: Zoe Gudović, Đorđe Makarević, Svetlana Kijevčanin
15:00 -16:00 - Okrugli sto „Muško-ženska parabola“
Gosti: Ana Sofrenović, Goran Jeftić, Zoe Gudović, Svetlana Kijevčanin, Đorđe
Makarević,
Moderator: Bojan Đorđev (TKH)
20:30 – Prezentacija rezultata radionice „Zajedno“ u formi kraće predstave i razgovor sa publikom.


subota, 10. decembar
OFF FRAME FESTIVAL
14.30 -15:00 - Prezentacija projekata koji u pozorišni rad uključuju osobe sa
hendikepom
Prezenteri/ke: Ivana Inđin, Jovana Rakić Kiselčić, Jelena Stojiljković, Nebojša Dugalić,
15:00 -16:00 - Okrugli sto „Uključi me – isključi me“ (socijalna inkluzija i umetnost)
Gosti: Nebojša Dugalić, Katarina Petrović, Danica Arapović, Anja Suša, Boris
Čakširan, Ivica Klemenc, Diana Kržanić, Vesna Nestorović, Senad Sopnić, Stojan Simić, Danijel Todorović, Svetlana Gogić...
Moderator: Bojan Đorđev (TKH)


subota, 10. decembar, 20:00
DAN LJUDSKIH PRAVA
SLOBODNA ZONA obeležava Dan ljudskih prava i prikazuje filmove iznenađenja


nedelja, 11. decembar, 18:00
UMETNIK KAO PUBLIKA: Danilo Prnjat
Otvoreni razgovor među publikom o radu WEDDING PIECES
Umetnik Danilo Prnjat (r. 1982.g.) radi i izlaže svoje radove najviše u međunarodnom kontekstu, pa je i projekat Wedding Pieces o kome ćemo razgovarati u okviru UMETNIKA KAO PUBLIKE nastao u Štutgartu, u Nemačkoj, u toku Danilovog višemesečnog boravka 2009-2010. godine.
Umetnik o samom radu kaže:
„Project Wedding Pieces čini niz akcija koje podrazumevaju moj dolazak i prisustvo kao nepozvanog gosta/insajdera na nemačkim venčanjima. Performans sam izvodio povremeno u periodu od nekoliko meseci, a birao sam ona venčanja koja su organizovana za uži porodični krug i koja su se uvek izvodila na javnom mestu.
Sa svih venčanja sam u vrlo kratkom periodu nakon pristupanja slavljeničkoj grupi bio isteran ili zamoljen da se udaljim. Nekoliko puta sam uspeo da ostanem dovoljno dugo i zajedno sa grupom poziram u pravljenju zajedničke fotografije.
Moja akcija je tajno beležena od strane osobe koja je imala funkciju paparaca da sa određene distance snimi akciju u vidu video i fotografske dokumentacije.“
Šta znači prisustvo umetnika kao nepozvanog umetnika na svadbama na otvorenom u Štutgartu u Nemačkoj? Na koji način se taj čin, ono što umetnik imenuje performansom, ali i video dokumentacija čitaju sada i ovde? Da li možete da sagledate Danilove radove kao određene „strategije“?
Više o drugim radovima Danila Prnjata pogledajte ovde:: http://www.artistportfolio.net/index.php?secret=140&artist_id=15238


Projekat UMETNIK KAO PUBLIKA predstavlja javni forum u okviru kog publika, heterogena grupa ljudi svedena na najmanji zajednički činilac u odnosu na umetničko delo, dakle – svi mi, uz pomoć moderatora, iznosimo i međusobno preispitujemo mišljenja o odabranim radovima savremene vizuelne umetnosti. Diskusije daju mogućnost da se “razmišlja naglas”, da se ove misli suprodstave bez pretenzija da postoji samo jedan pravi odgovor, odnosno jedinstveno viđenje umetnosti.
Razgovori se ne vode stručnim jezikom i pristup temama je takav da se ne daje prednost profesionalnom iskazivanju mišljenja i stavova, pa su dobrodošli svi zainteresovani da čuju tuđe i podele svoje mišljenje o savremenoj umetnosti koja nastaje ovde i sada.
Sve diskusije se zvučno snimaju i emituju na drugom programu Radio Beograda – RTS. Ovi audio snimci mogu da se preslušaju i na Internet adresi foruma http://razgovori.wordpress.com.
UMETNIK KAO PUBLIKA Forum :: publika o radovima vizuelne umetnosti
Koncepcija i realizacija projekta – Mg Boba Mirjana Stojadinović
Produkcija projekta –Udruženje umetnika DEZ ORG
Partner projekta –Kulturni centar REX
Projekat je podržao Fond za otvoreno društvo, Srbija , kao i Mesta za kulturu Asocijacije Nezavisne kulturne scene Srbije


utorak, 13. decembar, 20:00
POST_PIANO
U okviru Post-piano koncertne serije, CHINCH i REX vas pozivaju da dođete na koncerta Nilsa Frama (Nils Frahma), mladog nemačkog pijaniste i kompozitora koji grabi krupnim koracima na sceni nove muzike.
Nils Fram je rođen 1982. godine i rano je počeo da se bavi muzikom. U detinjstvu učio je klavir kod Nahuma Brodskog, pripadniku «klavirske loze» koja svoje korene seže sve do Čajkovskog. Fram se tako upoznao sa klasičnim pijanizmom, ali je istovremeno istraživao i muziku savremenika. Poput Hauške – Nils Fram koristi osobeni zvuk prepariranog i modifikovanog klavira i njegovih elektronskih odraza i odzvuka, na lirski i imagnativan način.
Njegov poslednji album Felt , odnosno sa srpskom Filc, koji će predstaviti u Beogradu, nastao je tako što je klavir «utišan». Fram piše: U početku hteo sam da učinim mojim komšijama i smanjim volumen zvuka...Jedini način da sviram klavir tokom noći, uz poštovanje drugih, jeste bilo da stavim debeo sloj filca na žice i da koristim lagani tuše.
Luk Tarner, kritičar BBC-ja zaključuje: Rezultat je predivan, intimni album...koji pruža slušaocu mogućnost da odsanja zvučni san.
Projekat „Post-piano“ su podržali Gradski sekreterijat za kulturu i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Više podataka: www.chinch.org


sreda, 14. decembar, 19:00
DOBROVOLJNO U BEOGRADU #4
Slalom kroz EVS administraciju
Nakon tri uspešne večeri posvećene volonterima u Beogradu, Ana Bardiova (Anna Bardyova), volonterka iz Slovačke, tik pred novogodišnje praznike, okuplja EVS volontere, njihove prijatelje, sve one koji imaju iskustvo u volontiranju, ali i one mlade ljude koji takvo iskustvo nemaju, a želeli bi da ga steknu.
Ovog decembra, Ana se suočava sa strašnim iskušenjem svih volontera i njihovih organizacija – administracijom, od koje se mrznu volonterski prsti i sakuplja inje na backpack-ovima. Uz pomoć stručnih saradnika, kao i svojih prijatelja, takođe volontera, ona će pokušati da nađe prave odgovore i rešenja za sve probleme koje muče volontere u Beogradu, a tiču se administracije.
Spremite skije i pridružite nam se u vožnji ovog slaloma!

Volonteri i volonterke u Beogradu, kakvi god da su vam razlozi za upuštanje u volontersku avanturu (pronalaženje smisla u životu, menjanje sveta na bolje, razvijanje novih veština i znanja, nova prijateljstva, beg od kuće i/ili dopuna CV-ja), podelite ih sa nama. Ovo veče u REXu iskoristite da nam kažete zašto ste izabrali Beograd za svoj privremeni boravak, da li ste promenili mišljenje, da li postoji razlika u vašim očekivanjima i okolnostima u kojima ste se našli, kako doživljavate grad i sugrađane, kakvi su izazovi, radosti i frustracije volontiranja u Beogradu.
I svi vi, potencijalni volonteri i volonterke, koji želite da putujete po Evropi, da steknete radno iskustvo u oblastima koje vas interesuju, da upoznate nove ljude i proširite svoju socijalnu mrežu, dođite na druženje! Saznaćete iz prve ruke nešto više o Evropskom Volonterskom Servisu (EVS) i o programu Mladi u akciji i upoznati EVS volontere iz cele Evrope koji trenutno rade i borave u Beogradu.
Vidimo se u Rexu!
---------------------------------------

Mladi u akciji je program Evropske komisije, koji podržava mobilnost i neformalno obrazovanje mladih od 13 do 30 godina iz cele Evrope, povezujući ih sa njihovim vršnjacima iz celog sveta, bez obzira na njihovo obrazovanje, kulturu i društveno poreklo. Program podstiče aktivno učešće mladih, promoviše vrednosti solidarnosti i tolerancije, jača uzajamno razumevanje i razvoj kvalitetnih sistema podrške za omladinske aktiviste/kinje i organizacije, i ohrabruje saradnju u oblasti rada sa mladima na nivou Evrope.


subota, 24. decembar, 20:00
PESNIČENJE #31
Pesničenje, trening aktivnog čitanja poezije u javnim prostorima, nastao je kao inicijativa umetničke grupe „Škart" u novembru 2008. godine sa ciljem da podrži pojedince da izraze kreativne potencijale, istovremeno promovišući novu formu predstavljanja i razmene stvaralaštva, i osnažujući neafirmisane umetnike da javno izlažu svoje stvaralaštvo.
Pesničenje pronalazi i podržava pojedince i grupe koje pišu poeziju van klasičnih/afirmisanih poetskih krugova, i omogućuje im da svoje poglede, želje, snove i strahove javno predstave publici, kako u svojoj sredini tako i u drugim mestima. Kao takvo, predstavlja medijum za promociju novih aktera poetske, umetničke i kantautorske scene, i podstiče neafirmisane umetnike i one koji se nisu oprobali u umetnosti da istraže sopstvene kreativne potencijale i preoblikuju svoju realnost u formu performansa. Pored toga, Pesničenje trasira prostor za glas "druge strane" - skrajnute i nedovoljno vidljive grupe i pojedince različitih socio-kulturoloških pozadina: aktiviste i pasivne, ruralne i urbane, supkulturne i laboratorijske, garažne i kuhinjske. Ipak, Pesničenje je otvoreno i za već etablirane stvaraoce koji imaju hrabrosti i znatiželje da se sretnu sa riskantnim temama, nestašnom, angažovanom i neindiferentnom publikom i neobeleženim i nekonvencionalonim prostorima. Prijavite se na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., a za više informacija posetite www.pesnicenje.org


* BIBLIOTOK - projekat upoznavanja šire publike sa publicistikom iz oblasti savremene umetnosti, teorije kulture, književnosti, stripa, studija roda ili problematike manjinskih grupa. U Rexovoj biblioteci mogu se naći raznovrsna izdanja ovakve tematike, publikovana u specifičnim produkcijskim uslovima devedesetih i dvehiljaditih. Kako se sadržaji ovih časopisa, tekstovi iz reprezentativnih kataloga, studije i zbornici radova o i sada aktuelnim kulturnim i političkim temama razumevaju i doživljavaju od strane široke publike? Na ovo pitanje odgovor tražimo u saradnji sa stanarima tri zgrade iz okoline Kulturnog centra Rex. U svakoj zgradi stanari su dobili izbor od desetak publikacija, među kojima su i izdanja časopisa Arkzin, Rec, Profemina, Stripburger, Prelom, Remont itd. Akcija je nadalje otvorena i za nove grupe i pojedince, a odvija se u okviru projekta FLUX OKO NAS. www.rex.b92.net/fluxokonas

*U PRAVU SI On-line
UPS! Online je internet vodič kroz pravni sistem Republike Srbije, namenjen svima onima koji, sticajem okolnosti, nisu doktorirali pravo, ne listaju ‘Službeni glasnik’ uz jutarnju kafu i ne pričaju viceve u kojima se koristi izraz ‘supsidijarno’-a ipak, ponekad imaju potrebu da saznaju da li smeju da urade ovo, šta će biti ako ne urade ono, i kome mogu da se žale ako je neko drugi njima uradio nešto treće. Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta. http://upravusi.rs

*U prostoru REXa održavaju se:
- sastanci projekta FEMIX - Miks ženskog stvaralaštva, koji realizuje Klub OPA 'Omladina pokreće akciju', uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Projekat FEMIX je namenjen promociji i afirmaciji ženskog stvaralaštva u različitim umetničkim oblastima, kroz likovne, literarne, audio-vizuelne i druge kreativne forme. http://www.facebook.com/projekat.femix
- probe hora HORKESTRA www.horkestar.org

---REX zadržava prava izmene programa---

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..