U petak, 8. marta, povodom Međunarodnog dana žena, u Muzeju iluzija posetioci će imati priliku da se kroz naučnu turu “ Putevima žena u nauci” upoznaju sa izuzetnim ženama koje su ostavile svoj pečat u svetu nauke i obrazovanja. Kroz raznolike eksponate i iluzije, posetioci će upoznati naučnice koje su značajno uticale na razvoj nauke i tehnike, oblikujući svet onako kako ga danas poznajemo. Kakav je bio Milevin put i sa kakvim se to izazovima susretala? Ko je bila prva žena koja je dobila Nobelovu nagradu, a zbog koje to žene su otvorene prve devojačke škole u Srbiji? Ko stoji iza jednog od najpoznatijih sistema u obrazovanju dece?

Sve dame koje se odluče da na dan posvećen ženama obiđu stalnu postavku muzeja očekuje 20% popusta na ulaznice.

Nakon dana žena, u utorak, 14. marta, povodom rođendana Alberta Ajnštajna, sada več tradicionalno u Muzeju iluzija, posetioci će moći da prisustvuju zanimljivom istraživačkom programu  “Putevima nauke Tesle i Ajnštajna” koji je fokusiran na život i profesionalni put ova dva naučnika.

Ture su pogodne za sve uzraste i nivoe znanja. U cenu karte je uključen i obilazak muzeja. Broj karata je ograničen. Kupovinu karata možete obaviti online, preko Tickets.rs ili direktno na recepciji Muzeja iluzija.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..