U galeriji Doma kulture “Studentski grad” je otvorena izložba Teodore Arsić pod nazivom KAMEN, koja se može pogledati od 18. januara do 03. februara. Teodora Arsić, studentkinja filma i digitalnih umetnosti na Fakultetu za Medije i Komunikacije, iz Beograda. Njeno interesovanje za animaciju, umetnost akcije i fotografiju koristi na filmu i tako nastaje Pera ne zna kad mu se žena porodila, a kamoli nilski konj (2022), prikazuje se na domaćim i evropskim filmskim festivalima i osvaja nekoliko nagrada. Okuplja gerila grupu Udruženje mladih i napaljenih, s ciljem buđenja amaterske kulture kroz sirovost i igru.

Zajedno prave performans, Opšte groblje (2021), izveden ispred Narodnog muzeja Beograda. Učestvuje u grupnim izložbama, a trenutno radi na diplomskom igranom filmu Kamen i dokumentarnom filmu Zgoropad za 2024.

Bio sam običan belutak, pa peščar, čak i vulkanska stena. Taložen u tuđoj žuči, izgubljen u očaju i goloći, na pogrešnom mestu, u tuđem stomaku. Pupčana vrpca, jedina veza sa prošlošću, postaje živa linija koja me steže i iznova vraća tamo gde mi nije mesto. Izazivam mučninu, glave besne, tela skamenjenog, dok varnice erupcije spaljuju mršave mišiće. Celo takvo usiljeno telo umesto da me porodi dobija moj oblik, a glava u glasnoći puca.


Kustos: Vanja Ivanović
Dizajn svetla: Svetislav Radonjić
Zvučna instalacija: Aleksandra Mitrović
Produkcija video formata: Ana Marković
Dokumentarni video materijal: Siniša Cvetić
Specijalni efekti: Nevena Borki
Snimanje: Anastasija Jović
Snimanje zvuka: Bogdana Marić
Produkcijska podrška: Fakultet za Medije i Komunikacije

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..