Beskonačnim traganjem za smislom u ovoj nepredvidivoj stvarnosti, pokušavajući da razumem sebe, pokušala sam da nečemu neuhvatljivom i subjektivnom dam oblik. Bavim se momentom, delićem večnosti u kojem plutamo i jedino postojimo. Interesujem se za ljudsku psihologiju, a inspiraciju nalazim u najdubljim delovima svog čudesnog postojanja u ovom obliku, obliku čoveka. Prepuštena trenutku i toku ideje, svojim mislima, strahovima i osećanjima dajem oblike u fizičkom svetu. Ne pokušavam da postignem harmoniju, već dokumentujem jedno stanje i podsećam na jedinstvenost i posebnost, prolaznost i konstantu promenljivost ljudskog iskustva koje je neizbežno subjektivno.

Poigravajući se sa formama, radovi stvaraju igru senki, oblika, boja i linija koje plutaju između stvarnosti i imaginacije.

Milica Krstić rođena je u Pančevu 1994. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2019., na modulu Primenjeno slikarstvo. Master akademske studije završila je 2020. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na istom modulu. Od 2022. je član ULUPUDS-a. Izlagala je na više grupnih izložbi i imala dve samostalne izložbe.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..