Tijana-Kojic--LutaliceGalerija „Ostrvo“  Centra za kulturu „Božidarac“ Vas poziva na otvaranje izložbe slika Tijane Kojić, pobednice konkursa „Beograd -Urbana nezadovoljstva“, u petak 9. septembra u 20h, ulica Radoslava Grujića 3. 
Izložbu pod nazivom „Crveni dan“ iz serije „Sunčev sat“ otvoriće književnik i scenarista Branimir Šćepanović („Usta puna zemlje“, „Smrt gospodina Goluže“...).

Likovni konkurs „Beograd-urbana nezadovoljstva“ održan je u aprilu ove godine  i  imao je cilj da angažuje umetnike u davanju kritičkog osvrta na ono što im smeta u našem glavnom gradu. O pobednicima konkursa odlučivali su posetioci galerije tokom kolektivne izložbe učesnika konkursa, ubacivanjem svojih glasova u glasačku kutiju.

Tijana Kojić je osvojila prvo mesto sa slikom „Lutalice“. Nagrada je, osim samostalne izložbe, 20.000,00 dinara i pravo na izbor umetnika koji će sledeći izlagati u galeriji.

Diplomirala je ove godine na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku Konzervacija i restauracija slika. Bila je stipendista grada Beograda i republičke fondacije za razvoj načnog i umetničkog podmlatka, a sada je stipendista Fonda za mlade talente „Dositeja“. Dobitnica je niza nagrada i priznanja, među kojima su najbrojnije nagrade za eks librise, na izložbama u Srbiji, Bugarskoj, Grčkoj, Italiji i Argentini.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..