santa_coloma2xBeogradski centar za ljudska prava (www.bgcentar.org.rs)  i Centar za kulturnu dekontaminaciju (www.czkd.org) pozivaju sve zainteresovane da u petak, 26. avgusta 2011. godine u prostorijama CZKD u Beogradu (Birčaninova 21) sa početkom u 18 časova učestvuju u tribini o stanju ljudskih prava na Kubi.

Tribinu će voditi Boris Luis Santa Koloma , kubanski publicista i aktivista koji živi i radi u Nemačkoj i osvrnuće se na sledeća pitanja:

- kakvo je realno stanje ljudskih prava na Kubi
- kakve su posledice Kubanske revolucije i vladavine Fidela Kastra
- kakve mere treba preduzeti kako bi se stanje poboljšalo


Tribina će biti održana na engleskom jeziku.


Boris Luis Santa Koloma, kubanski publicista i aktivista koji živi i radi u Nemačkoj. Rođen 1953. godine u porodici bliskoj Kastrovom režimu. Šedesetih godina radio kao kao Kastrov savetnik o nemačkim pitanjima. Od 1985. godine počinje da radi u kubanskoj ambasadi kao ataše za odnose sa javnošću. Izraziviši sumnju u kubanski politički sistem nakon 1989. godine gubi svoju poziciju diplomate i vraća se nazad u Havanu. Postaje politički progonjen, jer javno govori o lošim efektima kubanske revolucije,  pa devedesetih godina Nemačkoj  podnosi zahtev za azil. Radio je na Dojče vele TV, član je Saveza nemačkih novinara i angažovan na mnogim projektima koji su u vezi sa stanjem ljudskih prava na Kubi.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..