Izložba Percepcije. Žena po meri društva? otvorena je u Galeriji Matice srpske još dve nedelje, odnosno do 6. januara 2019. godine. Prethodna tri meseca, svakog vikenda u okviru pratećeg programa izložbe publici su brojni istoričari umetnosti, a pre svega kustoskinja izložbe Jelena Ognjanović, predstavljali umetnice i umetnike koji su deo ove izložbe, kao što su: Trejsi  Emin, Sara Lukas, Katarina Ivanović, Nadežda Petrović, Ljubica Cuca Sokić, Danica Jovanović, Silija Hempton...Ovog petka, 28. decembra u 18:00 sati u Galeiji Matice srpske, najavljujemo stručno tumačenje izložbe, koje će voditi kustoskinja i autorka izložbe, msr Jelena Ognjanović.

Publika će imati priliku da čuje kako se putem umetnosti može razgovarati o položaju žena i posebno umetnica u društvu nekada i sada, kako društvo vidi ženu i da li rodna ravnopravnost postoji u praksi?

Galerija Matice srpske i British Council izložbom Percepcije. Žena po meri društva? predstavljaju na jednom mestu umetničko nasleđe Srbije i Velike Britanije. U centru analize i tumačenja izloženih dela je žena – kao umetnica i kao inspiracija. Izabrana dela britanskih umetnica zajedno sa radovima srpskih umetnika i umetnica za cilj imaju da podstaknu posetioce da razmisle o vanvremenoj kategoriji takozvanih „ženskih pitanja“.

Ulaz na stručno tumačenje je besplatan.

Sve informacije o izložbi su na sajtu www.britishcouncil.rs

<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..